Hamburger SV - FC Heidenheim
2 - 0

Skadorna stoppade inte HSV
Hamburgs lagkapten visade verkligen vägen med sina två mål i lördagens seger.

Det var ett skadeskjutet Hamburg som under lördagen tog emot Heidenheim hemma på Volkspark. Trots det något tveksamma förutsättningarna var Hamburg det klart bättre laget och vann till slut välförtjänt med 2-0

Den stora frågan inför lördagens drabbning mot Heidenheim var vilka som skulle ersätta skadade Terodde och Dudziak. Svaret blev Manuel Wintzheimer och tro det eller ej, Bobbo Wood! Senaste gången amerikanen startade en fotbollsmatch var 29 november 2019 mot VFL Osnabrück. I den matchen blev Wood utbytt efter 45 minuter och sedan dess har vi vant oss vid att se han antingen på bänken eller läktaren. Kunde det här bli matchen då han äntligen betalade tillbaka lite till vår älskade förening?

Hamburg visade direkt i inledningen att man var på spelhumör. Redan efter tio minuter hade laget skapat flera bra möjligheter och det usla spelet mot Bochum var som bortblåst. Helt rättvist skulle HSV också få utdelning för sitt fina spel. Aaron Hunt chippade bollen mot den bortre burgaveln och med väldigt lite hjälp av Leibolds hårstrån seglade bollen i mål. 1–0 efter 15 minuter och hemmalaget hade fått en kanonstart. Hamburg fortsatte sedan att äga både matchbilden och bollen. Kittel fick ett jätteläge att sätta dit 2–0 innan paus men den gången träffade bollen virket. Första halvlek tog slut och det smärtade nog många att ledningen inte var större.

Men större skulle den bli, ledningen alltså. För nästan direkt i andra halvlek var det dags för Tim Leibold att presentera sig igen. Aaron Hunt serverade Wintzheimer som in sin tur serverade Leibold till öppet mål, ett riktigt klassanfall som avslutades på bästa sätt. Frank Schmidt i Heidenheimlägret försökte desperat att förändra matchbilden, men helt utan resultat. Andra halvlek blev efter 2–0-målet egentligen bara en lång väntan på att matchen skulle ta slut. Hamburg var starkare, mer precisa och helt enkelt skickligare. Visst fanns det några ströchanser åt bägge håll men summa summarum tog HSV en övertygande seger.

HSV tog därmed sin andra raka seger och det var flera spelare i hemmalaget som verkligen stod för en imponerande insats. Stephan Ambrosius och Moritz Heyer fullständigt eliminerade hotet från Kühlwetter och Kleindienst – forwardsparet kom ingenstans. Tim Leibold visade upp sina offensiva kvaliteter och gjorde lagets bägge mål. För visst fick han frisyren på bollen vid 1–0? Det fanns dock en spelare som utmärkte sig mer än någon annan, Amadou Onana. 21-åringen fullständigt dominerade mittfältet. Han styrde tempot, spelade bort pressen och vann mycket boll. Detta var Onans klart bästa insats sedan han kom tillbaka från sin skada.

Bobby Wood då? Vi kan väl säga så här. Han stärkte nog varken sina aktier hos tränare Thioune eller Hamburgfansen. Inte helt oväntat stod Wood för en bedrövlig insats. Han hade visserligen två bra möjligheter att göra mål, en slutade med frispark för Heidenheim, i den andra situationen slog han krokben på sig själv. Insatsen summerar tyvärr Woods år i HSV ganska väl.

Men nog om Wood. Det var oerhört starkt av HSV att vinna trots att man saknade flera nyckelkomponenter. Nu väntar ett landslagsuppehåll och förhoppningsvis är både Terodde och Dudziak tillbaka i truppen när laget återupptar ligaspelet mot Hannover 96.
Matchfakta:

Hamburger SV:  Ulreich – Gyamerah, Heyer, Ambrosius, Vagnoman – Hunt (89. David) Onana (80. Jung) - Wintzheimer (80. Narey) – Leibold (87. Meissner), Kittel – Wood (87. Jatta)

Heidenheim: Müller – Busch, Mainka, Husing, Theuerkauf (69. Schimmer) – Sessa (84. Schnatterer) Schöppner, Kerschbaumer (46. Mohr) – Kühlwetter, Kleindienst, Thomalla (46. Pick)