Slovakiskt talang blev femte nyförvärvet för säsongen!
Ytterligare en talang har kritat på för Borussia. Denna gång handlar det om 18 årige slovaken Lázsló Bénes som skrivit på för de kommande fem säsongerna.

Slovakiskt talang blev femte nyförvärvet för säsongen!

Borussia Mönchengladbach fortsätter sitt lagbygge inför kommande säsong när man idag gjorde klart med den slovakiske U21 landslagsmannen László Bénes ifrån MSK Zilina där han spelade förra säsongen.

Det här är en övergång som gått lite under radarn, första gången som jag personligen såg kopplingen mellan Borussia och spelaren ifråga var igår och vanligtvis brukar sånt ploppa upp betydligt tidigare. Dock är det en värvning som Max Eberl säger sig ha jobbat på under en lång period då man studerat Bénes under en lång tid. László är en vänsterfotad central mittfältare som också kan spela på kanten. Han har framförallt bra fart och teknik och trots att han enbart är 18 år så har han en hel senior-säsong i ryggen där han på 31 matcher gjorde två mål och två assist. På de åtta matcher som han gjorde i Europa League stod han för tre assist. Kontraktet som signerats är på fem år.

Sportchef Max Eberl hade följande att säga om övergången. ”Vi är överlyckliga att László valt att komma till Borussia. Han är en stor talang som vi har följt under en längre tid nu och vi är övertygad om att han kommer ta nästa steg i sin utveckling här hos oss. Han har som 17 åring spelat seniorfotboll både inhemskt och i Europa League”.

Bénes har representerat samtliga ungdomslandslag i Slovakien och frågan är ju om flytten till Borussia kan hjälpa honom slå sig in i A-landslaget som ju tagit sig till åttondelsfinal i EM. Min personliga tanke är att Bénes kommer få vara med och se framförallt första säsongen. Jag tror inte att han är inplockad som något startalternativ bredvid Mahmoud Dahoud utan kan kanske vara något av ett fjärde eller femteval på innermittfältet.
Vi hälsar Lázsló välkommen till denna ynglinglegion!
 

Richard Östlund2016-06-24 12:29:19
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach