Spelarna som ryktas till HSV i vinter

Spelarna som ryktas till HSV i vinter

HSV väntas förstärka truppen inför den annalkande vårsäsongen och redan nu finns det sex namn som sägs kunna ansluta till klubben under vintern.

Den första halvan av säsongen inleddes på ett övertygande vis där HSV snabbt kopplade ett fast grepp om serieledningen och dominerade majoriteten av sina matcher.
 
Plötsligt under hösten började det dock kärva ordentligt och man avslutade året med blott en seger på de åtta sista matcherna – vilket givetvis är allt annat än acceptabelt.
 
Sportchef Jonas Boldt öppnade under hösten upp för att förstärka truppen under vinterns övergångsfönster och vi supportrar hoppas få se ett par nya namn ansluta innan det blivit dags för vårsäsongen. 
Redan nu finns det några konkreta rykten som känns trovärdiga och undertecknad har listat dem här nedanför.

Fabian Johnson – Borussia Mönchengladbach
Till sommaren löper kantspringarens kontrakt med Borussia Mönchengladbach ut och med tanke på den skrala speltid han fått under hösten är det inte mycket som talar för en förlängning. Därför hoppas Dieter Hecking snart få återförenas med 32-åringen, som har stor erfarenhet av spel i Bundesliga. Vore helt klart en förstärkning med tanke på hans erfarenhet och mångsidighet då han kan spela på båda kanterna.
 
Tobias Strobl – Borussia Mönchengladbach
Ytterligare en spelare från Borussia Mönchengladbach som ryktas till HSV. Likt sin lagkamrat Johnson hanterar även Strobl att spela på ett flertal positioner, och då mestadels mittback eller defensiv mittfältare – men även högerback. 29-åringen har fått ytterst sparsamt med speltid och då även hans kontrakt löper ut till sommaren hoppas HSV på en billig övergångssumma.
 
Louis Schaub – 1. FC Köln
Den före detta HSV-tränaren Markus Gisdol håller numera till i Köln och har inlett det nya året med att meddela fyra spelare att de inte längre har någon framtid i föreningen. En av dem är den offensiva mittfältaren Schaub – som även är landslagsspelare för Österrike. Förutom HSV ska även VfB Stuttgart, Rapid Wien och Red Bull Salzburg intressera sig för 25-åringens tjänster.
 
Niklas Dorsch – 1. FC Heidenheim
Redan i somras spekulerades det om att HSV ville knyta åt sig den defensiva mittfältaren. Så blev det som bekant inte, men nu har ryktena om honom vaknar till liv igen. 21-åringen är fostrad hos Bayern München men tillhör sedan sommaren 2018 Heidenheim och har där varit en nyckelspelare. Lär troligtvis inte gå till HSV under vinterns övergångsfönster utan i så fall först till sommaren.
 
Felix Agu – VfL Osnabrück
Högerbacken har under hösten imponerat för nykomlingarna Osnabrück och spås gå en ljus framtid till mötes. Bortsett från HSV håller även både Werder Bremen och VfL Wolfsburg koll på 20-åringen, som sedan i höstas är en del av det tyska U21-landslaget.
 
Robert Bozenik – MSK Zilina
Troligtvis är det här inget namn som klingar bekant, och det är inte särskilt konstigt. Bozenik är nämligen en 20-årig slovakisk anfallare som under hösten hittat nätet vid tre tillfällen för sitt MSK Zilina. Dock representerar han även sedan i somras det slovakiska landslaget och har där stått för fyra mål på åtta framträdanden. Känns spontant inte som en spelare HSV är i behov av just nu, men kanske ett namn för framtiden?

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-01-06 10:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV