Succéspelaren på klubbens radar – sommarens första nyförvärv?
Niklas Dorsch i närkamp med James Rodriguez.

Succéspelaren på klubbens radar – sommarens första nyförvärv?

Niklas Dorsch har varit en av andraligans mest klart lysande stjärnor och uppges i sommar vara aktuell för en övergång till HSV om stjärnorna står rätt på himlen.

Sedan över ett år tillbaka har Niklas Dorsch varit ett namn som kopplats samman med HSV. Mittfältaren betraktas som en av andraligans bästa spelare då han gjort stor succé hos Heidenheim under det ett och ett halvt år han tillhört den lilla föreningen.
 
En stor del av sin fotbollsuppfostran fick han i Bayern München och var länge en talang som spåddes gå en ljus framtid till mötes. Rekordmästarna erbjöd också att förlänga hans utgående kontrakt för att sedan låna ut honom, vilket Dorsch vänligt men bestämt tackade nej till. Han var fast besluten om att ta nästa steg i karriären och trots intresse från betydligt större klubbar valde han att underteckna ett avtal med Heidenheim.
 
Framgångarna lät inte vänta på sig och utan att överdriva är 22-åringen kanske den största anledningen till att Heidenheim nu är aktuella för en historisk uppflyttning till Bundesliga. Så pass betydelsefull har han varit då han från sin plats på det centrala mittfältet styr spelet.
 
Detta har givetvis inte gått fotbollsvärlden obemärkt förbi. Intresset för hans tjänster växer sig allt större för varje match han spelar och en av klubbarna som uppges vara väldigt angelägna om att försöka knyta honom till sig är HSV.
Tidigare i veckan kom rapporter om att Dorsch och hans agent reste till Hamburg tillsammans med Tobias Schweinsteiger, som verkar som assistent åt Dieter Hecking. Det hela benämndes som en ren och skär slump, men parterna ska ha samtalat och nog måste allt en övergång till HSV varit på tapeten.
 
Kontraktet med Heidenheim löper ut nästa år och som situationen ser ut i dagsläget är en förlängning inte aktuell. Det mest troliga är att Dorsch känner sig redo för att skifta klubb i sommar och förmodligen till en som spelar i Bundesliga. Som bekant är det ännu högst oklart om HSV kommer göra det med tanke på den senaste tidens svajande resultat, men om en återkomst till den tyska fotbollens finrum blir till verklighet känns det som en idealisk övergång för samtliga parter.
 
Enligt Bild ligger utköpsklausulen just nu på tre miljoner euro – vilket är en summa HSV endast har möjlighet att betala vid en uppflyttning. Således lär det dröja ett tag innan en eventuell affär kan genomföras, men om stjärnorna står rätt på himlen kan Niklas Dorsch bli sommarens första nytillskott.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-03-12 10:45:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV