Supertalangen lånas ut – bästa lösningen för samtliga parter

Supertalangen lånas ut – bästa lösningen för samtliga parter

Efter att inte ha lyckats etablera sig i HSV står det nu klart att Xavier Amaechi kommer spendera våren hos seriekonkurrenten Karlsruher SC.

Förväntningarna var skyhöga när det stod klart att Xavier Amaechi skrivit på för HSV. Den talangfulle engelsmannen beskrevs som en av Arsenals mest lovande akademispelare och spåddes gå en ljus framtid till mötes.

HSV hade under en längre tid arbetat dag och natt med att försöka övertala ynglingen om att en flytt till Tyskland vore det bästa för hans karriär, och med landsmannen Jadon Sanchos framfart i Dortmund som ett färskt exempel gick Amaechi till slut med på att lämna London för att bosätta sig i Hamburg.

Succén som många hade hoppats på har dock uteblivit. Under fjolårssäsongen blev det allt som allt två bleka inhopp och inte heller under Daniel Thiounes ledning har han fått chansen att visa upp sig mer än vid ett enstaka tillfälle. Därför känns det högst logiskt att han nu lånas ut i hopp om att få värdefull speltid och fortsätta utvecklas.

Det blir dock ingen sejour på de brittiska öarna som det tidigare spekulerats om. I stället kommer 20-åringen spendera vårsäsongen hos seriekonkurrenten Karlsruher SC, som är i behov av att spetsa till offensiven efter att Marco Djuricin lämnat.

Om Amaechi lyckas få fart på karriären igen nere i södra Tyskland återstår att se, men att en utlåning är den bästa lösningen för både HSV och honom själv råder det ingen tvekan om. Förhoppningsvis återvänder han i sommar till Hamburg som en bättre fotbollsspelare och med ett större självförtroende.
 

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-01-19 18:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV