Weserstadion, 2022-10-28 20:30

Werder Bremen - Hertha BSC
1 - 0

Svag insats av Hertha mot Bremen

Svag insats av Hertha mot Bremen

Första halvlek bestod av fart och fläkt och andra av en lång väntan på slutsignalen där lagen skulle kvittera ut varsin poäng. Tyvärr avgjorde Werder Bremen matchen i slutet på en fast situation och Hertha BSC med ca 4500 fans med sig fick åka hem tomhänta.

Hertha bibehöll som väntat 4-4-2 formationen, men där en ändring skedde och det var att Richter tog plats ute till vänster på mittfältet istället för Ejuke. Richter var nära att ge Hertha en drömstart redan efter 90 sekunder då han fick öppet mål från elva meter på en retur efter att Pavlenka styrt undan Jovetics låga inlägg, men skottet gick i gaveln på målburens utsida. Bara ett par minuter senare räddade Rogel Hertha från ett underläge då han fick en tåspets på bollen efter ett inlägg som var sånär att hitta fram till en fristående Füllkrug vid bortre stolpen.

Första halvlek böljade ganska mycket fram och tillbaka där båda lagen hade problem med att hitta rätt med den sista avgörande passningen. Hertha och i synnerhet Serdar hade en jobbig kväll då han stod för flera bolltapp på mittplan och ett av dem ledde sånär till ett baklängesmål när Bremen ställde om, men som tur var gick Marvin Duckschs skott precis över ribban. Efter en halvtimme spelad var det så dags igen för Jovetic att kliva av skadad och in kom Boëtius och Hertha ändrade då formation till 4-3-3. Fram till detta hade matchen varit jämn, men i och med formationsförändringen så tog Bremen över mer och mer.

Andra halvlek var ganska intetsägande där Bremen försökte, men Herthaförsvaret hade bra koll på både Ducksch och Füllkrug. Båda lagen gjorde byten för att försöka få till ett segermål, men matchen såg länge ut att sluta mållöst vilket hade varit ett rättvist resultat. I 85e tilldelades Bremen en frispark tio meter in på Herthas planhalva. Alla förväntade sig ett inlägg direkt på frisparken, men istället slogs frisparken direkt ut till Jung på vänsterkanten som därefter måttade ett inlägg mot Füllkrug. Kempf föll ner lite och lät Füllkrug, skytteligaledaren, få två meters utrymme och det utnyttjade han genom att ta fart och med en stenhård nick likt Klose från tolv meter avgöra matchen.

Hertha stod för en svag insats där framför allt det offensiva spelet var frånvarande. Utöver Richters chans i inledningen så var Hertha ofarliga. Bremen visade återigen hur beroende de är av sin anfallsduo och så fort de fick lite utrymme så kändes det farligt. Hertha återfinns på plats 13 i tabellen inför resterande matcher denna omgång. Vill det sig illa kan laget trilla ner på kvalplats inför nästa veckas match mot FC Bayern München.
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2022-10-29 10:00:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC