Red Bull Arena, 2021-09-25 15:30

RB Leipzig - Hertha BSC
6 - 0

Tennissiffror ger Marsch andrum

En seger och endast fyra poäng på de första fem ligaomgångarna. Då klev Die Roten Bullen ut på Red Bull Arena och stod för säsongens bästa prestation när Hertha Berlin kördes över med 6-0. Siffror som nästan var i underkant. - Vi visade hur kul vi kan ha idag, säger en nöjd Emil Forsberg efter matchen.

Inga ligatitlar vinns i september, men de kan definitivt förloras redan i september. För det får man nästan säga efter Leipzigs svaga start på ligaspelet. Därför var det nog skönt för en något pressad Jesse Marsch att få se säsongens bästa insats från de rödvita under lördagseftermiddagen. De för dagen mörkblå från huvudstaden hade det kämpigt mot ett hemmalag som satte gästernas backlinje i arbete redan från minut ett. Framför allt hade man det kämpigt med Christopher Nkuku. Fransmannen är en av få glädjeämnen hittils och säsongens första ligamål kom i den 16:e minuten när han med en kombination av snabbhet, styrka, balans och iskyla i avlsutet gav hemmalaget ledningen. Några minuter senare rann Nkuku igenom Herthas försvar igen och spelade osjälviskt fram Yussuf Poulsen till 2-0. På tillägstid av första halvlek skulle Nordi Mukiele slå spiken i Berlin-kistan med sitt 3-0-mål fint serverad av Angeliño.

I andra halvlek fortsatte sedan Nkuku riva upp sår i gästernas backlinje. Återigen fri med målvakten skulle han ordna en straffspark som Foppa utan beskymmer dunkade in för 4-0. Detta innan Nkuku skulle toppa sin insats med en delikat frispark fram till 5-0. En sån där curl över muren som målvakten bara kan stå fastklistrad och följa med blicken. Amadou Haidara skulle sedan fastställa slutresultatet 6-0 till en minst sagt belåten hemmapublik. Tre poäng som ger huvudtränare Marsch lite andrum. Förhoppningsvis ger det mer än bara andrum för Leipzig. Förhoppningsvis blir det ett avstamp in i säsongen. Amerikanen hoppas åtminstone att man tar med sig den här presationen till kommande vecka.

- Det var en väldigt bra prestation. Vi fick belöningen vi behövde. Nu vill vi ta med oss det här momentumet in i matchen mot Club Brügge på tisdag.

På tisdag ja. Då väntar belgeiskt motstånd hemma på Red Bull Arena. En måstematch om man ska ha någon chans att utmana om avancemang i CL. Men även om man vill se till att lösa en tredjeplats och EL-avancemang. Club Brügge visade i premiäromgången när man löste en pinne hemma mot PSG att man inte tänker vika ned sig i den här gruppen. En förlust på tisdag kan således vara förödande för chanserna att ens nå ett Europa League-slutspel till våren. Det blir helt enkelt upp till bevis. De vassa presatitonerna behöver komma mer frekevent än de gjort hittils under säsongen.