Väntat magplask hemma mot Schalke 04

Väntat magplask hemma mot Schalke 04

Årets första träningsmatch slutade precis som förväntat inte med något särskilt muntert resultat för Dieter Hecking och hans manskap.

Att påstå att det fanns några större förhoppningar och förväntningar inför årets första match vore till att fara med osanning. Detta då Schalke 04 stod för motståndet hemma på Volksparkstadion mot ett HSV som påbörjade sin träning så sent som i måndags.
 
Det måste ha känts en smula ovant för spelarna när de tågade in på arenan då inte mer än strax under 12 000 personer valt att spendera en stor del av sin fredagskväll med att beskåda en betydelselös träningsmatch.
 
Dieter Hecking hade tidigare betonat att det här var en utmärkt värdemätare för spelarna att visa hur de kan prestera mot en klubb hemmahörande i Bundesliga. Därför valde han att ställa upp med ett starkt lag där de flesta nyckelspelarna tog plats i startelvan.
Heckings tränarkollega David Wagner ställde även han upp med ett slagkraftigt lag innehållandes bland annat Omar Mascarell, Amine Harit och Benito Raman.
 
Som väntat var det gästerna som omgående kopplade ett fast grepp om matchen och styrde spelet. Den tidigare HSV-spelaren Michael Gregoritsch – som nyligen lånades ut till Schalke från Augsburg – var den som inledde målskyttet då han i den 18:e minuten hittade nätet. Fler mål än så blev det inte innan domaren blåste för halvtidsvila.
 
Inför den andra halvleken fick mittbacksparet bestående av Timo Letschert och Ewerton kliva av till förmån av Gideon Jung och Rick van Drongelen. Även Lukas Hinterseer lämnade plats åt sin landsman Martin Harnik.
 
Tio minuter in i halvlek nummer två utökade Raman till 2–0 och ytterligare tio minuter senare var det nyligen inbytte Alessandro Schöpfs tur att skriva in sig i målprotokollet. Tre minuter från slutet fastställde engelsmannen Rabbi Matondo slutresultatet till 4–0.
 
Trots fyra insläppta mål och en överväldigande dominans från gästernas sida går det inte att dra några direkta slutsatser från den här matchen. HSV stod stundtals för ett lovande spel och skapade några ströchanser, men likt under höstsäsongen saknades skärpan i avsluten. I det stora hela blev man dock överkörda och vi kan i alla fall slå fast att dagens lag behöver förstärkas om man ska ha en chans i Bundesliga.
 
I morgon beger sig hela laget till Portugal för träningsläger och det är först där man på allvar kommer börja slipa på formen inför den avgörande vårsäsongen där en uppflyttning står på spel.
 
Matchfakta:
 
Hamburger SV: 
Heuer Fernandes – Narey, Letschert (46. Jung), Ewerton (46. van Drongelen), Leibold – Fein (71. David) – Jairo, Kinsombi (82. Suhonen), Dudziak (61. Moritz), Jatta (61. Amaechi) – Hinterseer (46. Harnik) 
 
Schalke 04: Schubert – Kenny (82. Taitague), Kabak (82. Becker), Nastasic (71. Thiaw), Oczipka (61. Miranda) – Mascarell (71. Mercan) – Caligiuri (46. Boujellab), Serdar (61. Schöpf) – Harit (82. Matondo) – Gregoritsch (61. Kutucu), Raman (71. Burgstaller)
 
Mål: 0–1 Gregoritsch (18.), 0–2 Raman (56.), 0–3 Schöpf (64.), 0–4 Matondo (87.) 

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-01-11 13:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV