2020-02-14 18:30

St. Pauli - Dynamo Dresden

”Vår egen prestation helt avgörande”
Dynamo Dresden nästa för ett St. Pauli i behov av en seger.

”Vår egen prestation helt avgörande”

Dynamo Dresden nästa för St. Pauli som behöver en seger och lite andrum.

Då är det dags för match igen för våra brunvita pojkar. Det är bara att hoppas att spelarna lagt förlusten senast mot Holstein Kiel på hyllan och har fullt fokus riktat mot fredagens match där Dynamo Dresden väntar. För det lär behövas.

Ok, visst ligger Dynamo helt i botten av tabellen (och har i princip gjort så sedan mitten oktober), och visst har Dynamo inte en enda bortaseger den här säsongen (liksom St. Pauli för övrigt), och visst har Dynamo bara kammat hem en enda seger på de senaste åtta försöken… Men om det är någon match de vill vinna så är det den här. Icke minst deras nye tränare sedan i december, Markus Kauczinski (som stod bakom rodret i St. Pauli i ett och ett halvt år) skulle säkert jubla högt om han kunde inkassera en seger på Millerntor, och liksom visa fingret så där lite i smyg åt St. Pauli-ledningen som gav honom sparken i april månad förra året med bara ett par matcher kvar av ligaspelet.

Men fokus – som sagt – är en nödvändighet om det här skall gå vägen. På de tre senaste hemmamatcherna har St. Pauli lyckats kamma hem sju poäng, och det är bara att hoppas att tryggheten hemma på Millerntor även gäller den här gången. Att ständigt dansa runt kring kvalstreck och nedflyttning är ingen kul situation för någon, och en trepoängare mot Dynamo skulle ge laget lite välbehövligt andrum även om det är en lång resa kvar.

# # # #

St. Paulis coach Jos Luhukay har på St. Paulis hemsida delat med sig lite av sina tankar inför fredagens kamp:

Om ”nya Dynamo” med ny tränare och ett par nyförvärv under vinterns transferfönster:
”Trots att Dynamo Dresden har en ny tränare och ett par nya spelare i truppen har vi ganska bra koll på laget och deras spelidé. Men det som är avgörande är vår egen prestation.”

Om läget i tabellen:
”Jag är i princip bara intresserad av tabellen efter slutomgången. Så fredagens match är inte avgörande på något vis, även om vi såklart är medvetna om läget. Det viktigaste just nu är hur som helst hur vi själv spelar och uppträder på plan.”

Om skillnaden i prestationerna på borta- respektive hemmaplan:
”Hemma på Millerntor har vi alltid fantastiskt stöd i 90 minuter, och kanske ger det spelarna en extra motivation. Men även på våra bortamatcher har vi fin uppbackning. Men den här säsongen så har vi lyckats bäst på hemmaplan. Det är små detaljer som har avgjort att det blivit så.”

Om Dimitrios Diamantakos möjliga återkomst:
”Han har presterat bra de tre senaste dagarna och därför kommer han att vara med i truppen mot Dynamo. Antingen som en del i startelvan eller en möjlig ersättare.”

Om startelvan mot Dynamo:
”Jag är glad att nästan hela laget är tillgängligt. Alla är i god form. Jag bestämmer under fredagen hur jag skall formera laget. Det viktigaste är att vi presterar lika bra som i senaste hemmamatchen mot Stuttgart.”

# # # #

På slaget 18:30 blåser domare Daniel Schlager igång matchen på Millerntor. Här och nu kan vi inte göra annat än att hålla tummarna.

Forza St. Pauli!
 
 

Micke Möllermickael.moller@svenskafans.com2020-02-13 18:00:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli