Vårsäsongen inleds med klassikermöte

Vårsäsongen inleds med klassikermöte

Årets första tillställning står för dörren när HSV tar emot Nürnberg hemma på Volksparkstadion i ett möte av stor betydelse för de båda klassikerklubbarna.

Nästan sex veckor efter den senaste tävlingsmatchen har det äntligen blivit dags för allvaret att ta vid igen. Jakten på uppflyttningen fortsätter och den första motståndaren för året att besegra på vägen dit är Nürnberg.
 
Senast det begav sig de klassiska klubbarna emellan var i början av augusti förra året. HSV hade precis som säsongen dessförinnan stått för en undermålig hemmapremiär och nu var det revansch som stod på schemat. Så blev det mycket riktigt också då Nürnberg kördes över med hela 4–0 borta på ett välfyllt Max-Morlock-Stadion.
 
Sedan dess har HSV trots en oerhört svag andra halva av hösten lyckats etablera sig i toppen av tabellen medan Nürnberg går att hitta i den andra änden. Faktum är att man inför kvällens batalj ligger näst sist och riskerar således att åka ur om det vill sig riktigt illa.
 
Så vad kan vi då förvänta oss i kväll? HSV har visat sig vara starka hemma på Volksparkstadion där man hittills vunnit sex av åtta matcher, samt har en imponerande målskillnad med 19 strutar framåt och inte mer än fem insläppta. Nürnberg i sin tur har varit ungefär lika bleka hemma som borta.
 
Under vintern har HSV förstärkt truppen med tre nya spelare, och två av dem väntas i afton göra sina tävlingsdebuter för klubben. Jordan Beyer förväntas nämligen starta på högerbacken medan Louis Schaub tar plats på mittfältet. Detta innebär att Joel Pohjanpalo inleder på bänken, men kommer garanterat få hoppa in om man är på jakt efter mål.
 
Annars kommer matchen handla mycket om den konflikt som utspelade sig i lindan av säsongen där Bakery Jatta av tidningen Bild anklagades för att ha ljugit om sin ålder och bakgrund. Detta fick Nürnberg att anmäla spelaren till det tyska fotbollsförbundet i hopp om att ogiltigförklara matchen mot HSV eftersom Jatta deltagit i den – vilket väckte ont blod i Hamburg. Förbundet slog senare fast att Jatta inte förfalskat några dokument och Nürnberg tvingades be om ursäkt för sina handlingar. Frågan är dock om Jatta och hans lagkamrater accepterat ursäkten, det lär vi få se ute på planen i kväll.
 
Personligen hoppas jag få se samtliga spelare höja sig avsevärt jämfört med de två sista månaderna under höstsäsongen. Nyförvärvet som anslutit under vintern känns samtliga spännande och högst behövliga, och förhoppningsvis kan de omgående göra avtryck. Givetvis vore en ny målfest att önska, men det viktigaste är tre poäng och en allmänt stabil insats som kan sätta grunden för resten av våren.
 
Matchen startar klockan 20:30 och går att se på Viasat Sport Premium och ViaPlay.
 
Preliminär laguppställning:
Heuer Fernandes – Beyer, Letschert, van Drongelen, Leibold – Fein – Schaub, Dudziak – Jatta, Hinterseer, Kittel

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-01-30 13:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV