RB Leipzig - Club Brügge
1 - 2

Vart är egentligen säsongen på väg?
Tung kväll för Peter Gulasci och Leipzig

En inledningskvart som lovade gott följdes upp av mer eller mindre obegripligt svaga 30 minuter. Det blev 30 minuter som kostade två baklängesmål och förmodligen även tre poäng. Club Brügge lämnar Leipzig med en tung viktoria i Grupp A, och Die Roten Bullens svajiga inledning fick en ny djup dal. Vart är egentligen säsongen på väg?

Champions League-fotbollen var åter tillbaka på Red Bull Arena när de belgiska mästarna gästade för gruppspelets andra omgång. Christopher Nkuku följde upp premiäromgångens triss på Etihad med att sätta Leipzig i en tidig 1-0-ledning. Så långt allt enligt plan. Vad som hände sen med hemmalaget är det nog få, om ens någon, som har ett bra svar på. Gästerna behöver inte höja sig speciellt många snäpp för att ta sig in i matchen. Det sköter Leipzig alldeles utmärkt på egen hand. Felpassningarna och den tekniska kvalitén avlöser varandra och försvarsspelet liknar mer en hönsgård än någonting annat. I den 22:a minuten utnyttjar gästerna hemmalagets nonchalanta spel på egen planhalva och kvitterar till 1-1. Ett mål som fick Jesse Marsch att bli duktigt irriterad vid sidlinjen. Strax innan halvtid var det dags för belgarna att vända på steken. Mats Rits får raka in tvåan för Brügge sopren ett par meter från mål efter ytterst tveksamt försvarsspel.

Ett Leipzig i harmoni och form hade gått ut och vänt tillbaka en sådan här match i andra halvlek. Problemet är att det här inte är ett Leipzig form just nu. Frågan är om det är någon harmoni heller? Det var som sagt en duktigt irriterad huvudtränare vid gästernas första mål. Faktum är att det var en tränare som visade upp ett kroppsspråk under de här 90 minuterna som andades allt annat än harmoni. Mikrofonerna vid sidlinjen snappade upp en hemmatränare som mer eller mindre skällde ut fjärdedomaren under tilläggsstiden. Irriterad över gästernas maskande under andra halvlek. Jesse Marsch har dock större problem än maskande motståndare för tillfället. Leipzig gör visserligen en bättre andra halvlek än första, men den är långt ifrån tillräckligt bra. Det är faktiskt närmare 1-3 än 2-2 i slutminuterna. 1-2 är inte alls något orättvist resultat, och det borde definitivt oroa de rödvita. Vad är en överkörning på hemmaplan mot Stuttgart och Hertha Berlin värd om nästkommande match blir ett platt fall? Vart är egentligen Leipzigs säsong på väg? Just nu kan det bli pyspunka ganska tidigt. Snart bör vi nog ställa frågan om Jesse Marsch är rätt person att rädda den från pyspunka.