Vem bär ansvaret?

Vem bär ansvaret?

Efter förlust hemma mot Fortuna Düsseldorf med 0-3 är nu krisen ett faktum.

Det var många som inför ligastarten trodde på detta unga och talangfulla lag och vi alla gav Anders Bornemann ännu en chans efter egenteligen inga lyckade värvningar eller resultat under Jos Luhukay heller. Och nu är vi supportrar där igen vi parkerar näst sist i tabellen efter 12 spelade omgångar där endast EN seger är inkaserade såhära långt. Däremot har vi 6 förluster och 5 kryssmatcher och detta är såklart inte godkänt någonstans. Vi har dessutom bara hittat målet framåt 15 gånger vilket är riktigt blygsamt och vi läcker bakåt och har släppt in hela 24 mål. Visst brukar vi aldrig ligga i dom övre regionerna men att vi parkerar på en 17onde plats inför julledigheten brukar inte innebär att vårsäsongen kommer sluta något vidare för St.Pauli brukar vara tjända för att vara starka under hösten för att sedan tappa allt under våren. Men nu är ju läget helt annorlunda för 3 poängarna måste börja trilla in direkt efter jul för i skirvande stund har vi hela 8 poäng upp till Karlsruher. Vi är indragna i botten med lag som Würzburger Kickers,Sandhusen,Braunschweig och av dessa två botten konkurenter har vi redan fått stryk. Då kanske ni redan nu inser allvaret som spökar runt Hamburgs slumkvarter. 

Men detta skeppet började inte sjunka under denna säsongen för det ligger flera år tillbaka då klubben alltid tar fel beslut när det gäller tränare och sportchefer. Jag mins säsongen 2017-2019 där vi hade en sportchef vid namn Uwe Stöver som ledde skutan tillsammans med Markus Kauczinski där klubben ÄNTLIGEN var påväg i rätt riktning och under deras ledning reste sig skeppet och vi var under 2 säsonger med och fajtades i den absoluta toppen. Men efter 5 matcher utan seger fick den gode Uwe Stöver lämna posten och då valde även Markus Kauczinski att kliva åt sidan. Och det är här jag menar att vi fans skrek efter deras avhopp alldeles för tidigt för dessa två herrar var påväg åt rätt håll medf våran förening men fick för lite arbetsro för efter att dessa två lämnar klubben har det faktiskt bara gått brant utför och nu är jag faktiskt helt övertygad om att Fc.St Pauli kommer spela i 3 liga under nästa år. 

För helt ärligt är jag så förbannat trött på detta! Jag är nästan övertygad om att vi kommer trilla ner i 3 liga för detta är konsekvenserna av dom senaste åren av dåligt ledarskap. Det finns knappt någon nivå av andraligan i truppen vi har nästan ett lag redan på pappret nu som plastar i toppen av 3 liga. Den gode Timo Schultz har inte hittat något koncept med laget som vi alla trodde han skulle göra efter den lovande försäsongen såg allt så bra ut. Men nu måste först och främst en man BORT och det besked ser jag helst att det kommer under snar framtid för Anders Bornemann sänker våran klubb till botten annars. Han har fått så mångs försök på sig nu så hans chanser bör vara förbrukade hos klubbledningen.

Redan efter slutsignalen i eftermiddags ställde den gode Timo Schultz sin plats till förfogan och då har han bara varit chefstränare i ett halvår men jag hävdar fortfarande att det inte är hans fel. För återigen måste vi kolla på vårat spelarmaterial och jag är ytterst tveksam om ens Jürgen Klopp hade kunnat resa St.Pauli med det materialet vi har just nu. Visst det finns en hel del spelare som levererar och sliter för skölden på bröstet men vi har absolut inget spel att luta oss tillbaka till.

Nu går vi på en liten julledighet och ligan återstartar inte förrens den 3/1 mot topplaget Greuther Fürth tills dess hoppas jag att klubben tar till sig vad vi fans tycker och börjar leta en ny sportchef redan under morgondagen och öppnar plånboken under Januari. För gör vi inte det blir det derby mot Hansa Rostock nästa säsong..

Det låter som jag gett upp hoppet redan i omgång 12 men innerst inne tror jag att högre makter komma resa oss över det berömda kvalstrecket om vi agerar direkt och inte väntar, God Jul & Gott Nytt År kära paulivänner.

Allez Zusammen!

Forza Sankt Pauli!

Tillsist, Hamburg Its Braun Weiss!

 

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2020-12-20 17:31:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli