Vi fortsätter att imponera trots förlust

Trots en bitter 2-3 förlust hemma mot VFL Bochum i torsdags var insatsen mycket positiv.

Utanför Millerntor Stadion välkomandes våra spelare med bengaler och fyrverkerier runt Heiligengeistfeld området som nog väckte halva Hamburg och välkomnade VFL Bochum med texten Welcome To Hell, fräckt!

Med den uppladdningen från oss supportrar så trodde nog många inklusive jag att vi skulle besegra tabelltvåan Bochum i torsdagskväll. Och blickar vi vidare till matchen så var startelvan inte helt komplett då våran duktiga svensk Sebastian Ohlsson fattades i truppen och in klev Adam Dzwigala som hade en tuff uppgift på sin vänsterkant där Bochum spelade mycket, i princip hela matchen på hans kant och 2 av Bochums mål kommer även till från hans sida. Men Kiezkickers får matchens första möjlighet efter bara 1 minut då Omar skapa sig ett friläge men inte får till avslutet. Istället blickar vi mot matchminut 4 där Kiezkickers tar ledningen efter förarbete av Paqarada som prickar Burgstallers fot som med lite tur via ribban stänker in 1-0. Dom första 20 minuterna är det vi som styr och ställer och det känns verkligen som vi har kontroll på detta. Men sen händer det som hänt mycket under säsongen det blir missförstånd i dom bakre leden och Stojan i målet missbedömmer situationen och Bochum kan kvittera genom den evigt unge Simon Zoller som för övrigt var planens gigant. Vi blickar vidare till matchminut 32 där Bochum har en hörna som räddas på mållinjen av Zalazar och på omställningen efter denna hörna får Kyereh på ett monsterskott som letar sig rätt upp i krysset och vi tar återigen ledningen. Då satt man och hoppades att vi kunde ta med denna ledning in i paus, men men men då händer de igen försvarsmiss och ännu ett billigt insläppt mål och vem är där och rotar in bollen om inte Simon Zoller. Vi går alltså till paus där vi har 2-2 på tavlan.

Andra halvlek går vi ner oss betyligt och Bochum visar att dom är ett lag för toppen iår och faktiskt maler ner oss en aning. Vi kommer inte direkt till några farliga målchanser och får inte det trycket på Bochum som vi fick i första. Dzwigala blir även utbytt i paus och in kommer istället Luca Zander för att fixa till våran vänsterkant. Men tyvärr lyckas Bochum vända på steken och ta ledningen med 2-3 efter förarbete av Simon Zoller och Robert Zulj sätter spiken i kistan. Vi gör en del byten för att föröska få fart på matchbilen in kommer Aremu,Leon,Makienok,Dittgen men vi orkar inte få till det lilla sista under dagens match. Det är bara att acceptera att Bochum som bara för något år sedan var i rejäl ekonomisk kris har fått fart på ekonomin och rent sportsligt är man ju påväg till den berömda Bundesliga och det var extra skönt att hsv inte fick något vidare ryck i tabelltoppen denna omgången heller.

Som jag skrev förra helgen så fortsätter det röra sig på spelarsidan, Kevin Lankford lånas ut säsongen ut till SV When Wiesbaden.

Det duggar tätt mellan matcherna nu för imorgon är det dags igen då vi beger oss till Heidenheim för ny tuff match och en poäng med hem i bussen hade gärna grabbarna fått fixa imorgon. Nästa hemmamatch är redan nästa fredag då vi tar emot SV Sandhausen i en riktig 6 poängsmatch i botten.