"Wir Bleiben Die Nummer Eins"

Hamburg förblir brunt & vitt!

Ni får ursäkta för ett sent derbyinlägg men efter utskåpninen på Millerntor förra fredagen har jag knappt landat på jorden än. FC St. Pauli totalt körde äver numera lillebror hsv på alla plan under förra fredagens derby. & nu får väll ändå det blå/vita patrasket från andra sidan stan knipa mun? Här nedan kommer en hel del derbyintervjuer med spelarna & ledarna.

En bra fotbollsmatch och ett hårt kämpande FC St. Pauli gav tillslut seger över HSV, våran fjärde derbyvinst under de fem senaste mötena. Inte så konstigt att spelarna var överlyckliga efter matchen och glada över de föregående 90+6 minuterna.

Timo Schultz: Dagens match hade allt. Det fanns många chanser och många tacklingar. Det var ett eldigt möte från start , precis vad du vill ha från ett derby. Vi spelade spännande fotboll i första halvlek. Vi satte våra motståndare under konstant press och skapade massor av chanser. Att gå in på 1-1 i paus var riktigt irriterande. hsv fick mer kontroll efter intervallet, vi vann inte bollen så ofta som i första halvlek. Vi har Simon att tacka för att han fick de två målen i rätt ögonblick. Strikers är där för att göra mål. Båda målen var också utmärkt och Simon höll sitt lugn framför målet. I första halvlek slog han bollen för långt in framför honom vid ett tillfälle och hans skott blockerades. Marcel Hartel gjorde ett riktigt positivt intryck idag. Alla som såg matchen på stadion eller på TV idag vet varför vi signerade honom. Han är supersmart han älskar sin fotboll och jobbar mycket svårt. Precis vad vi vill ha i diamanten. Det var vi väl värt derbyvinsten idag. Mot slutet gav fansen oss kanske det lilla extra för att driva oss framåt och släppa ut ny energi. Stödet var otroligt. De hade en stor hand i vinsten och det inkluderar den backning de gav oss innan matchen. Vi har tagit sju poäng från tre matcher och är vidare till nästa omgång av cupen - det är en lyckad start på säsongen.

Marcel Hartel: Det var trevligt att höra när tränaren kom till mig och berättade att jag började. Jag har bara tränat två gånger, så det är inte givet att du kommer att få tränarens förtroende direkt. Derbyvinst är ett riktigt bra sätt att börja. Jag fick gåshud när jag tog slut. Det sätt som fansen bar oss i dag var obeskrivligt. Det var en utmärkt prestation från oss idag, särskilt i första halvlek, då vi borde ha gjort fler. Vi försvarade med mycket hjärta efter pausen. Vi förtjänade att vinna till slut och så kan vi vara nöjda med det.

Simon Makienok: Att få derbyvinsten är en fantastisk känsla. Jag kan knappt beskriva hur bra det känns. Det var ett väldigt stort ögonblick för mig och en fantastisk match för oss.Vi borde ha gjort fler mål i första halvlek, men två mål efter pausen var naturligtvis fantastiska. Jag hoppas självklart att få fler mål och inte bara mot hsv. Jag har en bra känsla av att den här säsongen kommer att gå bättre för mig.

Eric Smith: Att vinna derby är en fantastisk känsla! Pojkarna jobbade otroligt hårt idag. Stämningen var enastående. Det var redan riktigt bra mot Kiel men det var något speciellt idag.

Jakov Medic: Idag var det ett möte med två bra lag och jag är överlycklig över att vi vann här hemma. Jag njuter förstås av vinsten!

Afeez Aremu: Jag är helt enkelt överväldigad. Jag såg verkligen fram emot derbyt. Jag spelade inte förra säsongen och den här gången fick jag chansen. Jag var över månen efter slutsignalen. Fansen var enastående idag!

Tim Walter (Cheftrainer hsv) Först och främst, grattis till St. Pauli. Vinsten var välförtjänt i slutändan eftersom vi inte kom in i derbyt som vi hade hoppats. Det var dock inte så illa, jag måste säga. Det finns mer i spelet än bara resultatet. Det finns önskan om en sak. Efter 20 minuter där vi hade allt under kontroll gav vi bort bollen för lätt och hade ingen intensitet i vårt pressande, och då saknade vi lite lust. Vi gick in på 1-1 men kunde inte ha haft några klagomål om vi hade legat efter. Vi startade andra halvlek bra och borde ha haft en klar straff. Vi hade en stor chans inför deras andra mål men istället vi medgav. Efter det var luckorna för stora uppåt, vi måste jobba på det. Vi försökte ge allt vi hade ända till slutet och vi kom tillbaka i strid, även om vi kanske saknade kontroll mot slutet.

Igår var det återigen match för våra brun/vita killar när resan gick till Paderborn. Efter en sådan fullträff i derbyt brukar vi alltid stå för svaga insatser efter en sådan derby urladdning & så blev fallet även igår. Tung förlust med 3-1 trots ledning med 0-1 genom Burgstaller. Men 7 poäng på dom 4 inledande matcher & vidare i cupen är helt klart en godkänd start för våra pojkar. Nästa söndag väntar dock succelaget Jahan Regensburg som leder serien med maximala 12 poäng. Detta kommer inte bli en lätt uppgift på oss. Men vi hörs med ett inför reportage i slutet av veckan, Kära vänner njut & sträck på er lite extra Hamburg är Brun & Vitt!