Inför Argentina -Sydkorea: Kan Koreanerna skrälla?

Vi ställs alltså inför en tidig seriefinal i VM:s grupp B där segraren i princip är klar för slutspel.

Sydkorea vann sin öppningsmatch väldigt övertygande mot ett mycket svagt Grekland, och det var den målfarlige mittbacken Lee Jung-Soo som stötte in ledningsmålet efter bara sju minuter. Grekerna var relativt ofarliga och Korea kunde ha gjort fler än dom två målen som föll under de 90 minuterna.

Argentina är jättefavoriter att vinna både gruppen och hela VM, men i premiären mot Lars Lagerbäcks Nigeria så gick man på halvfart kändes det som, man hade tjugo avslut mot mål och tio hörnor men endast ett skott resulterade i mål och det var efter en hörna. Gabriel Heinze fick ostört gå upp och nicka in 1-0 redan i den sjätte minuten och efter det så var det spel mot ett mål. Och inte helt oväntat så utnämndes Nigerias målvakt Vincent Enyeama till matchens lirare. Argentina saknar ett par spelare som startade i premiären men angående Sydkoreas lag så tror jag att dom kommer starta med samma spelare.

Sydkoreas mittfältare Kim Nam-Il säger att laget är lite nervösa inför matchen mot Argentina som kryllar av världsstjärnor men han säger också att han är övertygad om att deras kapten Park Ji-Sung kommer att leda dom till seger.