Lagbanner
Shunsuke Nakamura slutar i landslaget
Tack för allt och lycka till i Yokohama F.Marinos.

Shunsuke Nakamura slutar i landslaget

En av Japans största spelare har spelat sin sista match för Japan.

Shunsuke Nakamura som har haft problem med skador och formen bekräftar nu att han slutar i landslaget efter 98 matcher och 24 mål för Japan. Att han var besviken över sin egen roll i Japans VM och hade hoppats på mer speltid än de 24 minuterna han fick i förlustmatchen mot Holland var tydligt. Hans första kommentarer efter Japans uttåg antydde att han hade gjort sitt i landslaget vilket han nu har bekräftat.

Som 19-åring skrev han på för Yokohama Marinos vilka han tidigare spelat ungdomsfotboll för och det är där han spelar sedan februari i år men numera heter klubben Yokohama F. Marinos. Första landslagsmatchen blev mot Singapore och första landslagsmålet kom matchen efter mot Brunei i kvalet till Asiatiska cupen 2000, en match Japan vann med 9-0. Det sista målet för Japan kom även det i kvalet till Asiatiska cupen mot Hong Kong 18:e november 2009.

Självklar är det trist att en sådan stor spelare slutar i landslaget men framtiden ser ändå ljus ut för Japan med spelare som bland andra Makoto Hasebe, Takayuki Morimoto och Keisuke Honda vilka kommer forma den offensiva delen av framtidens Japan.

Pelle Blomster2010-07-02 20:16:00
Author

Fler artiklar om Japan