Bittert slut på Japans VM-dröm
Här tar resan slut.

Japan stod för en stabil insats mot Paraguay men föll på straffar efter att inte ha lyckats göra mål på de chanser man skapade. VM-äventyret är över men framtiden ser ändå ljus ut.

Åttondelsfinalen mot Paraguay var mycket jämn och båda lagen hade flera chanser att spräcka nollan men lyckades inte. Japan började lite avvaktande likt de andra matcherna och arbetade sig in i matchen. Det var tydligt att matchen betydde mycket och att inget lag ville ge det andra någonting gratis. Att den skulle sluta 0-0 var ingen högoddsare. Återigen gjorde Japans försvar en mycket bra insats och Honda spelade bra på topp även om han inte lyckades göra mål.

120 minuters ställningskrig kan vara roligare att se på men om man verkligen håller på något av lagen är det 120 minuter spänning hur det än ser ut. 120 minuter av hopp och ångest, glädje och skräck. 120 minuter där Tulio när som helst kunde nå högst på en av Endos frisparkar. 120 minuter där Daisuke Matsuis skott i ribban hade kunnat sitta lite lägre. 120 minuter som återigen hade kunnat göra detta japanska lag historiskt. 120 minuter av nästan som blev till sju säkra straffar och ännu en ribbträff.

Efteråt stod Komano orubblig kvar på knä när lagkamraterna sjönk ner till marken. Efteråt tröstades Komano bland andra av Tulio som sa att även han hade missat straffen om han hade slagit en. Även ett par av Paraguays spelare var framme för att stötta Komano. Det var en straffläggning där till slut någon var tvungen att missa och tyvärr blev det högerbacken Yuichi Komano som fick ta den rollen denna kväll.

Det var ett tappert Japan som gjorde sorti men ett Japan som också visade att det finns mer att ge och framtiden ser ljus ut för Japans landslag. Men det är något jag tänker återkomma till i en senare artikel.