Lagbanner
Roma och Birmingham jagar Nagatomo
Nagatomo är redo för Europa.

Roma och Birmingham jagar Nagatomo

Flera japanska spelare ryktas nu vara på väg utomlands och här sammanställs ett par av de aktuella rykten som förekommer i media.

AS Roma ska ha lagt ett bud på FC Tokyos 23-årige högerback Yuto Nagatomo som spelat vänsterback i samtliga Japans VM-matcher och gjort det mycket bra. Ryktet säger att Roma har lagt ett bud på omkring tre millioner euro för Nagatomo. Även Birmingham sägs vara mycket intresserade av att värva FC Tokyos backstjärna och ska i dagarna ha ett möte med FC Tokyo för att diskutera en eventuell övergång. Enligt the Daily Mail ska Nagatomo själv länge drömt om att få spela i Premier League. Även Cesena, Bologna, Real Mallorca och Borussia Dortmund sägs vara intresserade av Nagatomo.

Roma sägs även vara intresserade av Wolfsburgs Makoto Hasebe men eftersom Hasebe nyligen skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Wolfsburg så den affären inte speciellt trolig. 

Liverpool sägs vara intresserade av Gamba Osakas 30-årige mittfältare Yasuhito Endo. Den mångsidige landslagsmannen kan både spela som defensiv mittfältare samt som en mer offensiv mittfältare och är nuvarande AFC Asian Footballer of the Year. Roy Hodgson sägs vara tvungen att sälja spelare för att kunna ta in nya men efter Yossi Benayouns övergång till Chelsea lär det finnas ett visst utrymme för nyförvärv frågan är bara hur högt upp på listan Endo ligger, Gamba Osakas president Kikuo Kanamori har i alla fall gått ut och sagt att han inte kommer stå i vägen för Endo om Liverpool vill ha honom och kommer acceptera ett eventuellt bud från den engelska klubben. 

En av Japans bästa spelare i årets VM, Marcus "Tulio" Tanaka, jagas av Middlesbrough som sägs ha lagt ett bud på två milliner pund för Nagoya Grampus Eights mittback. Det ryktas dock om att det inte kommer räcka med två millioner pund för att få loss backstjärnan. 

Urawa Reds Yuki Abe som även han storspelade i VM jagas av flera klubbar i Tyskland och Holland. 

Även Japans och Júbilo Iwatas högerback Yuichi Komano vill testa på att spela utomlands och säger att han hoppas på att få ett erbjudande. 

Så nu återstår bara att se vilka transfers som blir av. I varje fall så kommer Japans lag att må bra av att fler av deras stjärnor spelar utomlands och samlar på sig de erfarenheter som behövs för att klara sig internationellt. Som sagt, framtiden ser ljus ut.

Pelle Blomster2010-07-05 18:12:00
Author

Fler artiklar om Japan