Lagbanner
Japan – Cypern 1-0
Atsuto Uchida gjorde Japans mål.

Japan – Cypern 1-0

Japan vann sin sista träningsmatch hemma innan resan mot Brasilien började.

Japan hade dagarna innan matchen avslutat ett fem dagar långt träningsläger i Ibusuki, Kagoshima, där man lagt mycket fokus på lagets fysik. Detta var något som märktes då Japan verkade vara lite tröttkörda i matchen mot Cypern. Zaccheroni valde att börja med sin föredragna 4-2-3-1-formation men Eiji Kawashima i mål och med en backlinje bestående av Atsuto Uchida till höger Masato Morishige och Yasuyuki Konno i mitten samt Yuto Nagatomo till vänster. Det defensiva mittfältet bestod av Hotaru Yamaguchi och Yasuhito Endo. Offensivt valde man att ställa upp med Shinji Okazaki, Keisuke Honda och Shinji Kagawa som offensiva mittfältare bakom toppen Yoichiro Kakitani.
 
Som väntat dominerade Japan mot ett reservbetonat Cypern men de hade svårt att skapa riktigt farliga chanser. Det slarvades en hel del i passningsspelet bland annat från Milans Keisuke Honda och det dröjde till den 42:a matchminuten innan Japans högerback Atsuto Uchida spräckte Cyperns nolla. Situationen uppstod efter Cypern misslyckats med att rensa ett inlägg och bollen gick ut till Yamaguchi som spelade in bollen till Okazaki som skarvade vidare mot Kagawa. Kagawa lyfte med sig bollen men inte riktigt lyckades få till avslutet i kamp med en cypriotisk försvarare. Uchida hade under tiden löpt in från sin högerkant och bollen hamnade precis framför honom men hans första försök att placera in bollen bakom målvakten tog på en back och studsade sedan fram åter igen i Uchidas linje. Efter ett litet kliv över Cyperns målvakt var det bara att placera in bollen i det öppna målet och Japan tog ledningen strax före pausvilan.
 
I halvtid gjorde Zaccheroni tre byten och målgöraren fick lämna plats för Hiroki Sakai samt så kom två spelare jag trodde skulle starta in i form av Maya Yoshida och Makoto Hasebe. Det var även de två spelarna jag trodde de skulle bilda mittbacks- respektive mittfältspar med, Yasuyuki Konno och Yasuhito Endo, som fick lämna. Andra halvlek började likt den första och Japan hade mycket boll men lyckades bara skapa ett fåtal chanser. Emellanåt bjöds det dock på riktigt fina kombinationer på små ytor med ett kvickt passningsspel men ofta slutade det med en dålig passning eller ett dåligt avslut. Allteftersom matchen gick mot sitt slut tröttnade Japan allt mer, Cypern skapade en del chanser och lyckades nästan kvittera i slutminuterna.
 
Totalt sett så var det ingen höjdarmatch och Japan har en bit kvar till VM-formen. Nu är laget på träningsläger i Tampa, Florida fram till den sjätte juni. Där ska man även spela matcher mot Costa Rica och Zambia för att slipa på de sista detaljerna innan det är dags för VM.

Pelle Blomster2014-06-02 23:40:00
Author

Fler artiklar om Japan