Lagbanner
Inför Aperturan: Tre titelkandidater
Ricardo Ferretti har vunnit ligan med Tigres fem gånger, blir detta den sjätte?

Inför Aperturan: Tre titelkandidater

Redaktionen har plockat ut tre kandidater till att ta hem ligan.

Tigres
Tigres går in i Aperturan som ligamästare. De vann årets upplaga av Clausuran. Kartan i den mexikanska ligafotbollen har målats om. Tigres har de senaste åren visat att man är ett av landets absolut bästa lag. Man har en stark trupp, plockat flera titlar av tyngd, en duktig tränare och visat att man är en klubb med höga ambitioner genom flera av värvningarna man gjort de senaste åren. Tigres har inte tappat någon spelare av tyngd. Någonting som talar emot Tigres är att spelet ibland blir utdraget. 


Monterrey
"Rayados" gjorde det bra i både seriespelet och slutspelet förra säsongen. Till detta tog man dessutom hem CONCACAF Champions League. Nu är man ute efter ligatiteln. Monterrey har inte varit lika framgångsrika de senaste åren som Tigres, men har idag en trupp som är likvärdig. I Diego Alonso har man en spännande tränare som har tagit Monterreys spel till högre höjder. Alonso har en trupp som både håller hög kvalité och bredd. Ett tecken på detta är att Maximiliano Meza, som värvades för en saftig summa, fick rotera med Rodolfo Pizarro. Maximiliano Meza kan komma att lämna, samtidigt som Monterrey väntas ta in någon anfallare. De randiga skulle fortfarande ha ett starkt lag ifall de tappar Meza. 


América
América är mesta ligamästare. Vi behöver inte gå tillbaka längre än till fjolårets Apertura för att finna deras senaste ligaguld. Den stora styrkan är centralt i banan. Truppen ser starkare ut jämfört med förra säsongen. Vid avbytarbänken har América en fantastisk motivator i den färgstarka tränaren Miguel Herrera. Nicolas Castillo kom in sent i vinterfönstret och missade därför delar av förra säsongen. Huvudstadsklubben har gjort klart med Giovani dos Santos. Han har inte spelat match på flera månader och är därför något av en chansning. Kommer han igång och hittar formen, så har América gjort ett kap. 



Transferfönstret är fortfarande öppet och det kan därför ske förändringar i klubbarnas trupper.

Ossian Lindströmossianlindstrom@hotmail.com@OssianOsito2019-07-10 01:25:00
Author

Fler artiklar om Mexiko