Primera Division: Mora skrev in sig i historieböckerna

Gilberto Mora blev den tredje yngsta debutanten någonsin i Liga MX.

Igår spelade Tijuana mot Santos Laguna i ligaspelet. Trots att omgång fyra bara har spelats, var den den här matchen från omgång åtta. Tijuana tog sin tredje ligaseger för säsongen, när man vann med 3-1. Tijuana låg under efter en kvart sedan Anthony Lozano tagit ledningen för Santos Laguna. Efrain Alvarez kvitterade innan José Raul Zuñiga tog satte ledningsmålet i slutet av första halvlek. I andra halvlek fastställde den mexikanska talangen Jaime Alvarez slutresultatet till 3-1.

Efteråt kom matchen dock varken att handla om något av målen, domaren eller någon prestation. Strålkastarna riktades istället mot Tijuana-debutanten Gilberto Mora. Han gjorde a-lagsdebut när han kom in istället för Efrain Alvarez i den 73:e minuten. Mora spelade fram till 3-1-målet. Han blev den tredje yngsta spelaren att debutera i Liga MX - någonsin. Han var 15 år, tio månader och fyra dagar när han debuterade. Martin Galvan och Victor Mañon är dem enda två spelarna som var yngre när de debuterade. Mañon som är den yngsta debutanten någonsin, debuterade när han var 15 år, sju månader och två dagar gammal. Martin Galvan debuterade i Cruz Azuls a-lag när han var 15 år, åtta månader och 25 dagar.