Lagbanner
Lozano klar för Napoli
Hirving Lozano.

Lozano klar för Napoli

Hirving Lozano lämnar PSV Eindhoven för spel i Serie A-klubben Napoli.

Så var sommarens stora transfer-följetong slut. Hirving Lozano är äntligen klar för Napoli.

Hirving Lozano är det större namnet av bröderna Hirving och Bryan Lozano. Bryan är född 1997 och har fått sin fotbollsfostran i Pumas, där han fortfarande spelar. Den två år äldre brodern Hirving har istället kommit fram ur Pachucas ungdomsakademi. Hirving är ett kvitto på Pachucas fina satsning på akademin. Klubben har bland annat skolat spelare som Héctor Herrera, Victor Guzman, Hirving Lozano och Lozanos nära vän Erick Gutierrez. 

Lozanos karriär har hittills varit som tagen ur drömmarnas värld. Karriären kunde inte ha startat mycket bättre än vad den gjorde. I ligadebuten, februari 2014, byttes han in mot toppklubben América. Han sprintade från halvplan och gjorde, på egen hand, matchens enda mål. Han blev så småningom en mycket viktig spelare i Pachuca. Han vann både CONCACAF Champions League och ligan, innan han tog steget över atlanten för spel i Europa. Han skrev på för PSV Eindhoven, som flera mexikaner tidigare hade gjort det bra i. Väl i ligadebuten för PSV gjorde han mål. Sedan ankomsten till PSV sommaren 2017, har han varit en stark poängspelare. Han var en bidragande orsak till att de vann den holländska ligan säsongen 17/18. Hans fina insatser i den rödvitrandiga tröjan, har gjort att han kopplats ihop med en rad klubbar i Europa. Den blev tillslut italienska Napoli för den 24-åriga mexikanen. Ett klubbval som Jesus Martinez uttryckt sig positiv till. 

"Chucky" som Lozano kallas för har växt fram till en av dem givna spelarna i det mexikanska landslaget. Han var en av spelarna som, i positiv bemärkelse, stack ut i fjolårets Världsmästerskap i Ryssland. Mexiko stod som lag för en heroisk insats mot Tyskland. Hirving Lozano gjorde matchens enda mål på den här tjusiga omställningen.

Övergångssumman ska ha landat på 40 miljoner euro, vilket är två miljoner euro under hans utköpsklausul. Det ska även handla om ett femårigt kontrakt. Övergångssumman gör honom till den dyraste mexikanska övergången genom tiderna. Ett rekord som Raul Jimenez tidigare hade. Pachuca ska, som tidigare rapporterats, ha en del av övergångssumman. Napoli har inte gått ut med några detaljer kring övergången på sin hemsida.

Ossian Lindströmossianlindstrom@hotmail.com@OssianOsito2019-08-23 15:47:00
Author

Fler artiklar om Mexiko