Lagbanner
Primera División: Inför semifinalerna: Heta möten på spelschemat
Miguel Layun och hans Monterrey ställs mot Tigres.

Primera División: Inför semifinalerna: Heta möten på spelschemat

Redaktionen pratar upp semifinalsmötena.

Leon - América

Säsongens seriemästare ställs mot de regerande ligamästarna. Leon som pressar högt upp i plan och har höga utgångspositioner, tar sig an ett América som är fysiskt starkare. Ett América som på papperet är bättre. Säsongens facit, talar å andra sidan för Leon. I ligaspelet, inklusive slutspelet, har Leon ett imponerande facit. På sina 19 matcher har man vunnt 15, spelat oavgjort i 2 och förlorat 2. Detta jämfört med América som har vunnit 10, spelat oavgjort i 2 och förlorat 7 matcher. Leons tränare Ignacio Ambriz har förflutet i América. Han tränade huvudstadslaget från sommaren 2015 till september 2016. Américas Edson Alvarez tränar inte med resten av truppen. Han ser ut att missa åtminstone det första mötet.



Tigres - Monterrey

Det här blir säsongens fjärde och femta upplaga av derbyt Clascio Regio! Monterrey vann CONCACAF Champions League den här säsongen, sedan man besegrat just Tigres i dubbelfinalen. Tigres är nu ute efter revansch. Båda lagen tog sig till ligafinalen i Aperturan 2017, sedan Monterrey vunnit seriespelet. Den gången stod Tigres som segrare i dubbelfinalen.

Andre-Pierre Gignac har varit bra sedan han kom till Tigres. Den här säsongen har han inte hållit samma höga nivå. Ska Tigres ta sig till final, så behöver anfallaren visa sig från sin bästa sida. Lucas Zelarayan har fått ytterst sparsamt speltid den här säsongen. Han har varit bra när han väl har spelat. Han bör därför få chansen istället för Luis Quiñones. Monterreys Rogelio Funes Mori flåsar Angel Mena i nacken. Mena som leder skytteligan står på 14 mål. Mena har gjort 11 mål.

Ur ett historiskt perspektiv har båda Monterrey-klubbarna avancerat upp i hierarkin. Framför allt Tigres. Ett tecken på detta är starka värvningar och resultat. Stadsrivaliteten, de starka spelar-profilerna, en finalplats som står på spel och revanschen gör att det finns mycket prestige i det stundande dubbelmötet.

Ossian Lindströmossianlindstrom@hotmail.com@OssianOsito2019-05-13 23:00:00
Author

Fler artiklar om Mexiko