Primera División: Kvartsfinalen: Returerna - Cruz Azuls vinst räckte inte för avancemang

Tigres 1-1 Pachuca
0-1 Angelo Sagal (minut 81)
1-1 Andre-Pierre Gignac (minut 84)

Det första mötet lagen emellan slutade 1-1.

Martin Palermo valde att spela med Ismael Sosa bredvid Ulloa på topp, istället för Franco Jara. Jara spelade på topp med Ulloa i första mötet. Första halvlek var ganska cynisk och under perioder låst. Tigres hade mer av spelet. Pachuca försökte använda sig av snabba anfall, då Tigres inte hade hunnit organisera sig i försvaret. Pachuca såg ut att gå vidare när inhopparen Angelo Sagal gjorde 0-1 i den 81:a minuten. Tigres svarade med att kvittera tre minuter efter Sagal gjort Pachucas mål. Det var skralt med de riktigt heta målchanserna i matchen. Barreiro och Murillo stod båda för stabila insatser i Pachuca-försvaret.

Det blev sammanlagt 2-2. Tigres är vidare tack vare bättre tabellplacering.

Leon 2-1 Tijuana
1-0 Josel Campbell (minut 9)
2-0 Joel Campbell (minut 29)
2-1 Gustavo Bou (minut 44)

Tijuana förlorade det första mötet med 1-3.

Leon inledde piggt och tog rättvist ledningen. De spelade som om det här var en match mitt under säsongen. Ytterbackarna Tesillo och Navarro låg mycket högt i banan. De liknade yttermittfältare, snarare än ytterbackar. Ibland även innermittfältare. Charmigt och många gånger välfungerande, men det höll på att ställa till det bakåt emellanåt. José Juan Macias hade utgångsposition som spjutspets. Han drog sig ofta ut mot högerkanten. Leon anföll ofta brett. Joel Campbell som hade pigg ben gjorde både 1-0 och 2-0. Fint förarbete och avslut som innebar 2-0. Gustavo Bou gjorde 2-1 strax innan halvtidsvilan. Närmare än så kom inte Tijuana.

Leon är vidare sedan de vunnit med sammanlagt 5-2.

Cruz Azul 1-0 América
1-0 Jonathan Rodriguez (minut 48)

América var i förarsätet sedan de vunnit det första mötet med 3-1.

América fick klara sig utan skadade Edson Alvarez, medan Bruno Valdez var tillbaka. Cruz Azuls Orbelin Pineda skadade sig i det första mötet, men fanns ändå med från start. Cruz Azul hade ett spelmässigt övertag i första halvlek, som slutade mållöst. De riktigt heta målchanserna saknades. Närmast att göra mål var Orbelin Pineda. Marchesin lyckades tippa Pinedas chipp, via ribban, över målet. Att tiden tickade iväg var till Américas fördel, då de vann det första mötet. Cruz Azul lyckades inte få in fler mål, vilket man behövde för avancemang.

América är vidare med sammanlagt 2-3.

Monterrey 1-0 Necaxa
1-0 Rodolfo Pizarro (minut 42)

Necaxa vann överraskande med 1-0 i det första mötet. Aviles Hurtado vart utvisad i den matchen och missade därför den här matchen.

Monterrey hade betydligt mycket mer bollinnehav än vad Necaxa. Till skillnad från första mötet, så bjöds det på ett mer välspelat passningsspel i den här matchen. De långa bollarna som, på måfå, slogs på respektive lags anfallare, var färre för båda lagen. Monterrey lyckades ofta etablera anfallsspelet på Necaxas planhalva. Med ett par minuter kvar av första halvlek tog Monterrey ledningen. Rodolfo Pizarro tog emot bollen felvänd. Han vände sig om och sköt in 1-0 intill den bortre stolpen på halvvolley. Rodolfo Pizarro stod helhetsmässigt för en bra match. Resultatet stod sig matchen ut.

Det blev sammanlagt 1-1. Monterrey är vidare tack vare att de slutade högre upp i tabellen.