2-0 Harold Preciado (minut 70)
3-0 Leonardo Suarez (minut 85)
4-0 Harold Preciado (minut 90+3)

Övrigt

Helgens omgång bjöd på vackra scener! I samtliga matcher blev det ett kort stopp i matcherna i den 63:e minuten. Samma minut som matchen mellan Atlas och Queretaro avbröts i förra omgången på grund av våldsamma scener som började på läktaren. Spelare från båda lagen bildade, tillsammans med domaren, en rund ring innanför mittcirkeln. Ett sätt att visa att spelarna, domarna och klubbarna är enade emot våldet. I minst två, om inte alla matcher, så släpptes dessutom en vit duva ut.

Necaxa tog tre poäng mot Queretaro på hemmaplan. Slutresultatet blev 1-0. 17-årige Heriberto Jurado gjorde målet för Necaxa. Det var hans första mål i a-laget. Necaxa klättrade i tabellen och står i dagsläget på den sista kvalplatsen till slutspelet.

Leon tog emot ett Tigres som fortsatt håller sig i toppskiktet av tabellen. Första halvlek var ganska låst, där Leon var det bollförande laget. Domaren dömde straff i den nionde minuten. Jesus Angulo drog ner Mosquera i marken. Guzman räddade Angel Menas straff. Förutsättningarna för ett bra spel var goda - solen sken och planen var i gott skick. Tigres spelade en cynisk fotboll. Framåt imponerade man inte nämnvärt. Leon satte Guzman på prov ett par gånger. Gignac gjorde 0-1 i den 22:a minuten. Fem minuter senare utökade Tigres till 0-2. Speedkulan Quiñones forcerade framåt med bollen innan han gick på skott. Colombianens avslut såg inte otagbart ut. Spelet blev öppnare i andra halvlek. Båda lagen imponerade mer framåt. Florian Thauvin fastställde slutresultatet till 0-3 genom att trycka upp Luis Quiñones inspel i målet. Tigres som ligger trea har nu inte förlorat någon av de senaste fem matcherna.

Monterreys match mot Mazatlan slutade 2-1. Viktig vinst för Monterreys nya tränare Victor Manuel Vucetich. Mazatlan fick försvararen Nicolas Diaz utvisad i den 92:a minuten.

Cruz Azul vann derbyt mot Pumas med 2-1. Spelmässigt var det här en match som höll en högre nivå än matchen mellan Leon och Tigres. Det var framförallt passningsspelet från både Pumas och Cruz Azul som i långa stunder såg bra ut. Juan Escobar blev stor matchhjälte när han gjorde det avgörande målet på det här viset med 20 minuter kvar av matchen. En delikatess. Det var en jämn match.

Det stora derbyt mellan América och Chivas slutade 0-0. Chivas fick Luis Olivas skadad. Det ska dock inte röra sig om en allvarlig skada. Den stora förloraren i matchen var América. De hade verkligen behövt vinna matchen. Både för poängen, tabelläget och självförtroendet. De ligger nu näst sist i tabellen. De fick dessutom Jonathan dos Santos utvisad i början av andra halvlek. Han missar matchen mot Toluca i nästa omgång.

Santos Laguna inledde säsongen katastrofalt. Nu ser de äntligen ut vara på rätt spår. I helgen ställdes de mot Tijuana i omgångens sista match. Det mesta handlade om Tijuanas anfallsspel i första halvlek. Montecinos hade en av huvudrollerna. Trots att Tijuana pressade på och fick ett och annat avslut på mål, så lyckades de inte få hål på Acevedos i målet. Santos Laguna vaknade till liv i slutet av halvleken. Fernando Gorriaran smekte in 1-0 med den här frisparken. Läckert. I sista 20 minuterna av matchen lossnade det för Santos Laguna i anfallsspelet. Harold Preciado nickade in 2-0. Leonardo Suarez tryckte enkelt in 3-0. Harold Preciado gjorde sitt andra i matchen när han slog in 4-0 på en retur. Var det inte marginalerna som var emot Tijuana i anfallsspelet i andra halvlek så var de uddlösa i sista tredjedelen.

Puebla hade inte förlorat en endaste match den här säsongen, inför den här omgången. Den sviten satte Atletico San Luis stopp för. Aletico San Luis vann med 2-1. Efrain Orona gjorde hemmalagets 2-1-mål så sent som i den 96:e minuten.