2-0 Emmanuel Echeverria (minut 60)

Juarez 0-1 Tigres
0-1 Sebastian Cordova (minut 85)

Övrigt

Det var en målsnål ligaomgång som helgen bjöd på. Omgångens första match bjöd på fem mål. Men annars var det snålt med mål.

Cruz Azul, Tigres, Toluca, Monterrey, Pumas och Chivas har i dagsläget direktpatserna till ligaslutspelet. Kvalplatserna står Atletico San Luis, Atlas, Tijuana och América på.

Omgången inleddes i Puebla. Laget med samma namn som staden gästades av Pachuca. Puebla låg överraskande nog högre upp i tabellen än Pachuca. Båda lagen var i stort behov av poäng, i jakten på att nå slutspelet. Det svängde rejält i matchen. Pachucas nyckelspelare Salomon Rondon tog ledningen för gästerna 13 minuter in i första halvlek. Sex minuter senare svarade Puebla. Emiliano Gomez kvitterade in 1-1. Klockan började att gå mot slutet av första halvlek. Då tog Deossa ledningen på nytt för Pachuca. Emiliano Gomez kvitterade för andra gången i matchen för Puebla, när det återstod en halvtimme av matchen. Nelson Deossa ordnade tre poäng åt Pachuca när han fastställde slutresultatet med sitt 2-3-mål. Ett rättvist resultat. Trots att Puebla förlorade matchen, så ligger de fortfarande före Pachuca i tabellen.

Det luktade på förhand storseger för hemmalaget när Monterrey gästades av Mazatlan. Juarez som är en av ligans mindre klubbar. Skillnaderna när det kommer till bland annat de ekonomiska musklerna är stora. Väldigt stora. Men någon målkavalkad var det aldrig på tal om. Monterrey lyckades inte ens besegra Juarez. Matchen slutade mållöst. Gerardo Arteaga har missat de två senaste matcherna efter landslagslagsuppehållet. Han missade även den här matchen. Enligt TUDN ska Arteaga ha drabbats av Denguefeber. Monterrey saknade anfallaren German Berterame som var avstängd. Disciplinnämnden har beslutat att stänga av honom ytterligare en match. Detta gör att Monterrey får klara sig utan honom även i nästa omgång. Monterrey fick Sebastian Vegas utvisad i den sjätte minuten. VAR hjälpte inte domaren som de borde ha gjort, vilket går att se här. Hade VAR-rummet hjälpt domaren hade domarbeslutet gjorts om.

Leon tog en efterlängtad seger. Äntligen tog de tre poäng. De besegrade småkluriga Atletico San Luis med 1-0. Jhonder Cadiz gjorde målet. Det här var deras första ligavinst för säsongen. Efter nio omgångar har de ett facit på en vinst, fyra oavgjorda och fyra förluster.

Necaxa var nära på att vinna mot América! Agustin Palavecino otdnade 1-0 för hemmalaget i den 38:e minuten. Högerbacken Emilio Lara spelade fram till målet. Han är på lån från just América. América öste på med avslut i matchen. Hemmaförsvaret såg ut att stå pall. Men så i den 94:e minuten lyckades América få hål på Necaxa-försvaret. Landslagsanfallaren Henry Martin. Lagen fick dela på poängen. Hade Necaxa orkat hålla ut i slutet så hade de gått om América i tabellen.

Toluca tappade poäng i racet om förstaplatsen i tabellen! De åkte överraskande på förlust mot Santos Laguna. Santos Laguna vann med 2-0 efter mål av Fran Villalba och Echeverria. Det här var Tolucas blott första ligaförlust för säsongen. Trots förlusten ligger Toluca på en stark tredjeplats. Trots vinsten, så ser Santos Laguna ordentligt svaga ut den här säsongen. De har i dagsläget fem poäng upp till den sista kvalplatsen.

Omgångens stora match var mellan Cruz Azul och Chivas. Cruz Azul hade favoritskapet inför matchen. Trots att viktiga poäng stod på spel, för två lag som kämpar i toppskiktet av tabellen, var det inte en allt för cynisk fotboll det bjöds på. Både lagen ville anfalla. Och avslut kom de till. Kvalitén på avsluten var av blandad kvalité. Ignacio Rivero satte foten till på en höra slagen av Luis Romo i den 60:e minuten. 1-0. Ett resultat som stod sig matchen ut. Även om Rivero ordnade segern, så var Cruz Azuls målvakt Kevin Mier matchens höjdpunkt. Han gjorde fantastiska räddningar och var alert mellan stolparna. Cruz Azul toppar fortsatt tabellen.