Primera Division: Semifinalerna. Returerna - Atleticos vinst räckte inte för avancemang
Club América vidare till final trots att de åkte på förlust.

América 0-2 Atletico San Luis (Sammanlagt 5-2)

Tigres 1-1 Pumas (Sammanlagt 2-1)
0-1 Gabriel Fernandez (minut 16)
1-1 Juan Pablo Vigon (minut 24)

Övrigt

América var i ett gigantiskt favoritskap till att gå vidare efter 0-5-vinsten i första matchen! Nu hade de dessutom hemmaplan. Atletico San Luis chanser att nå finalen såg närmast obefintliga ut. Américas tränare André Jardine gjorde flera ändringar i startelvan jämfört med förra matchen. Bland annat så började Julian Quiñones, Luis Fuentes och Alvaro Fidalgo på bänken. Gästerna började bra. De skapade de hetaste chanserna och lyckades etablera spel på Américas planhalva. Även om América också hade avslut i första halvlek, var Atletico närmast att ta ledningen. San Luis-klubben bjöd upp till match mer än väntat.

Tidigt i början av andra halvlek var det Atletico San Luis som tog ledningen. Sanabria spelade in bollen från vänsterkanten, mellan två América-försvarare, längs marken till Angel Zaldivar som stötte in bollen. Atletico fortsatte att attackera. Samtidigt hade de en kamp mot klockan. Närmast att göra ett mål för América var inhopparen Julian Quiñones. Han prickade virket med pannan. Med ett par minuter kvar tryckte Angel Zaldivar in 0-2 på en hörna. Starkt av Atletico att vinna, även om det inte räckte för avancemang! América tog finalplatsen efter att ha vunnit med sammanlagt 5-2.

Tigres var knappa favoriter till att gå vidare efter att ha vunnit första semifinalmötet med 1-0! Pumas kom till den här matchen utan Santiago Trigos. Han var avstängd efter att ha dragit på sig rött kort i förra matchen. Jesus Molina gick in i startelvan istället för honom. André-Pierre Gignac som inte fanns med i Tigres trupp i förra matchen, började på bänken. Pumas tvingades till ett byte efter tio minuter. Jesus Rivas kördes av planen efter att ha åkt på en skada. Rodrigo Lopez kom in istället för Rivas. Ett par minuter efter bytet dömde domaren straff. En Tigres-spelare blockerade Cesar Huertas inlägg med armen. Huerta tog själv hand om straffen. Han lyckades inte överlista Nahuel Guzman i målet, som med en enhandsräddning lyckades styra ut bollen. Det dröjde inte länge efter den misslyckade straffen, innan Pumas ändå fick hål på Tigres. Gabriel Fernandez nickade in 0-1 på hörna. Åtta minuter senare sköt Nicolas Ibañez in 1-1 med besked på ett inlägg som han snappat upp.

Båda lagen gjorde flera byten i andra halvlek - där Tigres satt i förarsätet. Trots flera byten lyckades Pumas inte återta ledningen, vilket de var pisskade till att göra för att ha en chans att kunna gå vidare till final. Pumas fick Pablo Bennevendo utvisad i den 77:e minuten efter en oschysst tackling på Diego Lainez. Ett glädjebesked för Tigres var att han kom in i den 83:e minuten. Tigres vidare till final efter att ha vunnit med sammanlagt 2-1!