Lagbanner
Intervju med Sinclaire Sandy, engelsk mittfältare i Piteå IF med förflutet som collegespelare
Sinclaire Sandy i samband med att han presenterades som nyförvärv för Piteå.

Intervju med Sinclaire Sandy, engelsk mittfältare i Piteå IF med förflutet som collegespelare

Johan Dykhoff intervjuar den engelske mittfältaren Sinclaire Sandy som idag spelar för Piteå IF och som tidigare studerade och spelade collegefotboll för Lander University i South Carolina.

Sinclaire Sandy är en snart 25-årig Londonkille som under sin barn- och ungdom spelade fotboll för Leyton Orient, vars förstalag idag är hemmahörande i League Two. Sinclaire spelade för dem från barnsben hela vägen upp till 18 års ålder då han inte fick något professionellt kontrakt. Då bar det istället av till South Carolina och Lander University, där han studerade och spelade fotboll och också var lagkamrat med Sia Jamehdar som jag intervjuade så sent som häromveckan. Likt Sia Jamehdar gjorde Sinclaire Sandy fyra år på Lander University, nämligen 2015-2018. Under dessa fyra år spelade Sinclaire 64 matcher och på dessa gjorde han fem mål och tio assists. Somrarna 2017 och 2018 spelade Sinclaire för Mississippi Brilla i USL Premier Development League, som idag heter USL League Two, och sommaren 2019 representerade han Greenville FC i National Premier Soccer League.

Inför årets säsong i svensk fotboll bjöds Sinclaire in för att provspela med Piteå IF i Division 2 Norrland, vilket kom till efter rekommendation från tidigare nämnde Sia Jamehdar. Sinclaire imponerade tillräckligt under provträningarna för att erbjudas ett kontrakt med Piteå. Kontraktet sträcker sig över denna säsong och därefter finns en option på ett års förlängning. Piteå har spelat två matcher så här långt i serien, mot Gottne på hemmaplan respektive Ytterhogdal på bortaplan, och har vunnit båda. Sinclaire har spelat 90 minuter i båda matcherna och har bildat innermittfältet med Sia Jamehdar.

Intervjun med Sinclaire hittar ni via länken nedan. Mycket nöje!

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342020-07-03 11:50:00
Author

Fler artiklar om USA