Spelarkollen – Sydkorea v.9
20 årige anfallaren Park Chu-Young spelar visseligen inte i Europa än, men han kommer med stor sannolikhet flytta över till Europa efter VM i Tyskland.

Vecka 9 blev en ganska medioker vecka för de sydkoreanska spelarna i Europa, men det fanns en ljusglimt. Kim Dong-Hyun fick göra sitt första mål i Sporting Braga tröjan och det i självaste cupfinalen mot Rio Ave.

Ji-Sung Park – Manchester United

Park startade måndagens Premier League matchen mot Wigan som högermittfältare och gjorde en godkänd insats och blev utbytt i 72 minuten mot Ruud van Nistelrooy. Matchen slutade 2-1 till United och Park fick betyget 6 av 10 i på skysports hemsida.

Lee Young-Pyo – Tottenham Hotspurs

Precis som vanligt spelade Lee hela Premier League matchen i söndags på sin vänsterbacks position, men gjorde inget större väsen av sig och drog på sig ett gult kort. Det räckte ändå till att få 7 av 10 i betyg på skysports hemsida och Tottenham lyckades vinna med 3-2

Seol Ki-Hyeon – Wolverhampton Wanderers

Seol fortsätter att vara helt ute i kylan hos Wolves och var för fjärde ligamatch i rad inte ens med i truppen till helgens match. Han spelade däremot 90 min i torsdagens B-lags match mot Manchester United där han assisterade till Wolves enda mål. Matchen slutade 1-1 där det kan nämnas att Solksjaer, Rossi och Fortune spelade för Man Utd.

Lee Eul-Yong – Trabzonspor

Lee spelade hela matchen på mittfältet i helgen där det blev en i 2-1 segern borta mot Vestel Manisaspor i turkiska högstaligan.

Ahn Jung-Hwan – MSV Duisburg

Fick starta matchen på bänken i bortamötet mot FC Nurnberg och fick göra ett inhopp i 74 min, men lyckades inte vända på matchen utan det blev en 3-0 förlust.

Cha Du-Ri – Eintracht Frankfurt

Cha började helgens ligamatch på bänken i hemmamötet mot Wolfsburg och blev inbytt i 61 min mot Jermaine Jones. Cha hade en bra krossboll som sånär nickades in av Rehmer. Närmare kom inte Frankfurt utan matchen slutade 1-1.

Kim Dong-Hyun – Sporting Braga

Måndagen den 27 februari var det dags för cupfinal mot Rio Ave där Kim fick börja matchen på bänken, men fick komma in i 75 minuten när Braga ledde med 3-0. Efter bara 3 minuter på plan får Kim bollen vid ena långsidan på motståndarnas planhalva och börjar driva inåt med bollen, för att sedan finta bort en spelare och få på ett kanonskott med vänster som går stolpe in och som innebär 4-0. Några minuter senare spelar han också fram till 5-0 som också blir slutresultatet.