Lagbanner
Sydkorea – Nyheter v.15
I VM 2002 var läktarna alltid fulsatta, men i K-league gapar läktarna numera oftast tomma.

Sydkorea – Nyheter v.15

Små och stora nyheter från förra veckan om vad som hände kring landslaget, koreansk fotboll och de sydkoreanska spelarna både i Korea och i Europa, både på och utanför planen.

Lee Dong-Guk missar VM

Den 5 april i ligamatchen mot Incheon tvingades Pohang Steelers 27 årige anfallare Lee Dong-Guk att avbryta matchen med en befarad knäskada. Några dagar senare kom beskedet att knäskadan som Lee råkat ut för inte var så allvarlig och att han skulle vara tillbaka på planen efter 3-4 veckor. Men efter noggrannare undersökningar visade sig knäskadad vara betydligt allvarligare och att Lee skulle behöva opereras och bli borta minst 6 månader från fotbollen. Lee ville till varje pris spela VM och det fanns en möjlighet att strunta i operationen för att istället genomgå en rehabiliteringen som endast skulle ta ca 2 månader, men möjligheterna fanns att knäet skulle få bestående skador i framtiden. Efter noga övervägande bestämde sig Lee för att operera sig och därmed missa VM i Tyskland. Av den orsaken att Lee missade även VM på hemmaplan 2002 efter att i sista stund blivit petad av Guus Hiddink ville han så oerhört gärna få spela detta VM. Lee hade inlett säsongen stålande med 6 mål på 7 matcher och skulle ha varit given i startelvan som centralanfallare för Sydkorea i sommarens VM. Han är den spelare av de nu aktiva i landslaget som gjort flest mål i landslaget med 21 mål på sina 55 landskamper.

Mittfältsstjärna får sin bil vandaliserad

Manchester Uniteds mittfältare Park Ji-Sung fick nyligen sin koreanska KIA bil vandaliserad av sina lagkamrater i United eftersom KIA inte tillhör något av de bilmärken som United har avtal med.

Landskamper innan VM

I veckan blev det klart vilka Sydkorea kommer att få möta i landskamperna innan VM. Den 23 maj kommer man att möta Senegal på hemmaplan, någonstans i Seoul området och den 26 maj kommer Bosnien-Hercegovina på besök och även den matchen ska spelas i någonstans i Seoul området, troligtvis på Seoul World Cup Stadium. Genrepet kommer att äga rum i staden Edinburgh på Skottland då Ghana kommer stå för motståndet den 4 juni. I Skottland kommer Sydkorea också att ha sin VM uppladdning veckorna före VM. Sedan tidigare är det bestämt att Sydkorea kommer att spela en träningsmatch mot Norge på bortaplan i Oslo den 1 juni.

Dåliga publiksiffror i K-league

I två av helgens K-league matcher var antalet åskådare bedrövliga 1,664 respektive 1,721. Åskådarsnittet efter 7 omgångar i K-league är 9,402 och det är inte direkt en imponerande siffra, speciellt om man jämför med Kina och framför allt Japan. I Kina ligger publiksnittet på 10,900 och i Japanska J-league ligger snittet på 17,587 vid samma tidpunkt. Med tanke på att Sydkorea har nästan 50 miljoner invånare är det en bedrövlig siffra och något måste göras för att fotbolls intresset ska kunna väckas till liv.

Källor – www.bigsoccer.com, Daily Express

Dick Westin2006-04-18 20:38:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea