Lagbanner
Sydkorea redaktionens VM-trupp

Sydkorea redaktionens VM-trupp

I skrivandets stund (4 Maj) är det precis en vecka tills dess att Dick Advocaat kommer att presentera den Sydkoreanska VM truppen. Den Sydkoreanska redaktionen ger sig då på en gissning hur den 23 man starka truppen kommer att se ut till sommarens VM i Tyskland.

Advocaat har många gånger visat att han sattsar på rutin, genom att ta med meriterade, äldre spelare och varit sparsam med yngre förmågor. VM i Tyskland blir troligen inte något undantag och stommen av laget kommer att bestå av spelare från VM på hemmaplan. Advocaat har tidigare sagt att han kommer att använda sig av principen att ha två spelare på varje position, så vi kommer att gå efter den riktlinjen i uttagningen. Av de 23 spelarna i truppen har 12 spelare erfarenhet från VM 2002, 8 spelare håller till utomlands, varav 6 spelar i Europa och 2 spelar i Japan.

Målvakter

Lee Woon-Jae – (Suwon Bluewings) – VM 2002
Kim Young-Kwang – (Chunnam Dragons)
Kim Byung-Ji – (FC Seoul) – VM 2002 

Kommentar: Lee är given som förstakeeper och lika given är Kim Young-Kwang som backup. Däremot är den tredje platsen en öppen historia men den bör gå till Kim Byung-Ji som hittils gjort en bra säsong för sitt FC Seoul och har erfarenhet från både VM 1998 och VM 2002.

Försvarare

Lee Young-Pyo – (Tottenham Hotspurs) – England VM 2002
Choi Jin-Chul – (Chonbuk Hyundai) – VM 2002
Cho Won-Hee – (Suwon Bluewings)
Kim Dong-Jin – (FC Seoul)
Kim Jin-Kyu – (Jubilo Iwata) – Japan
Kim Young-Chul – (Seongnam Ilhwa)
Yoo Kyoung-Youl – (Ulsan Hyundai)
Song Chong-Gug – (Suwon Bluewings) – VM 2002

Kommentar: Choi och Lee är de enda som är helt givna i starelvan. Sedan är det öppet om högerbacken och ena mittbacksplatsen. Beroende i vilken form Song är efter skadan så står det mellan honom och Cho Won-Hee om högerbacksplatsen. Sen är det ganska öppet race om den andra mittbacks platsen där det står mellan Kim Jin-Hyu, Kim Kyoung-Youl och Yoo Kyoung-Youl.

Mittfältare

Park Ji-Sung – (Manchester United) – England VM 2002
Lee Eul-Yong – (Trabzonspor) – Turkiet VM 2002
Kim Nam-Il – (Suwon Bluewings) – VM 2002
Lee Ho – (Ulsan Hyundai)
Baek Ji-Hoon – (FC Seoul)
Kim Do-Heon – (Seongnam Illwa) 

Kommentar: Trion Park Ji-Sung, Lee Eul-Yong och Kim Nam-Il är ganska givna i startelvan. Den som hänger mest löst är Baek Ji-Hoon som bara är 21 år och vars meritlista är kort. Lee Kwan-Woo kan kanske knipa din sista platsen på mittfältet med sin irrationella spelstil och meriter från landslaget.

Anfallare

Ahn Jung-Hwan – (MSV Duisburg) – TysklandVM 2002
Seol Ki-Hyeon – (Wolverhampton) – EnglandVM 2002
Park Chu-Young – (FC Seoul)
Lee Chun-Soo – (Ulsan Hyundai) – VM 2002
Cho Jae-Jin – (Shimizu S-Pulse) – Japan
Cha Du-Ri – (Eintracht Frankfurt) – TysklandVM 2002 

Kommentar: Den mest ovissa lagdelen där det är väldigt jämnt om platserna. Ingen kan vara riktigt säker på en plats i truppen. Men de som ligger bäst till är Lee Chun-Soo och Park Chu-Young, där Park har varit en pålitlig målskytt i landslaget den senaste tiden. Sen är frågan vilka av Europa anfallarna som kommer med. Seol, Ahn och Cha har samtliga fått lite med speltid men alla tre gjorde bra insatser i VM 2002, speciellt Seol och Ahn. Tipset blir ändå att alla tre kommer med eftersom Advocaat är en man som föredrar rutin. Cho Jae-Jin har imponerat stort i Japan genom att ösa in mål och det blir svårt att hålla honom utanför en VM trupp.

Reserver

Målvakt – Cho Jun-Ho – (Jeju United)
Försvarare – Kim Sang-Shik – (Seongnam Ilhwa)
Mittfältare – Lee Kwan-Woo – (Daejeon Citizen)
Anfallare – Chung-Kyung-Ho – (Gwangju Sangmu) 

Kommentar: Målvakten Cho spelar visserligen i K-leagues kanske sämsta lag, men han släpper ändå in relativt få mål. Kim Sang-Shik håller till i K-league för närvarane bästa lag och gör ett stabilt jobb som både mitt- och högerback. Lee Kwan-Woo har gjort väldigt bra ifrån sig så här långt i K-league och ligger precis på gränsen till en VM plats. Chung Hyung-Ho har gjort hyfsat ifrån sig men inte så många mål vilket gör att han troligtvis missar VM platsen med minsta möjliga marginal.

Dick Westin2006-05-04 09:00:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea