Lagbanner
Sydkorea [Nyheter 29 Maj]
Ahn är på väg till Hearts.

Sydkorea [Nyheter 29 Maj]

Senaste nyheterna om vad som händer kring det Sydkoreanska landslaget.

Ahn allt närmare Skottland

Anfallaren Ahn Jung-Hwan är troligtvis på väg till Skotska Hearts. Ahn agent säger att förhandlingar med Hearts kommer att på börjas inom de närmaste dagarna. Hearts tillförordnade tränare Valdas Ivanauskas har kontaktat Ahns agent, Tom Sanders, för att meddela att klubben är intresserad av att värva Ahn. ” Han sa att någon från klubben kommer att kontakta mig inom de närmaste dagarna” berättade Sanders för BBC Sports. ”Förhandlingar kommer att handla om lönen. Ahn är väldigt intresserad av att spela i Skottland” tillägger Sanders. Sanders försäkrar att en eventuell affär är godkänd av Hearts ägare Vladimir Romanov. Han säger också att det finns intresse för Ahn även i England och i Tyskland. " Men Ahn kommer troligtvis bestämma sig först efter VM" säger Sanders avslutningsvis.

Bosniens tränare ändrar uppfattning om Sydkorea

På fredagens presskonferens efter Sydkoreas 2-0 vinst mot Bosnien gav Blaz Sliskovic, tränare i Bosnien, Sydkorea en hel del beröm för sitt spel och att laget har en bra chans att besegra Schweiz. Men redan på lördagen hade Sliskovic helt ändrat uppfattning. ” Jag var imponerad av deras fysiska spel, men tekniskt hade de en hel del brister. Det vara bara Lee Chun-Soo som stack ut och var helt klart bäst rent tekniskt. ” Dagens Sydkorea är inte lika bra som i VM 2002 och med 90 % sannolikhet kommer Schweiz att ta sig vidare till åttondelsfinal i VM och inte Sydkorea.

Kim Nam-Il skadad igen

Precis när Kim blivit fri från sin ryggskada var det dags igen. På morgonens träning den 29 maj skadade sig Kim Nam-Il i ena vristen, samma vrist han opererade för 1 år sedan. Det är oklart hur länge han blir borta, men mer rapporter om det kommer senare i veckan. 

Advocaat lämnar Sydkorea efter VM  

I veckan blev det klart att Dick Advocaat lämnar posten som tränare för Sydkorea och tar över Ryska Zenith St: Peterburg efter VM. Det koreanska fotbollsförbundet försökte få Advocaat att förlänga sitt kontrakt men han ville ha en ny utmaning. Det ryktas att han kommer att få en års lön på ca 15 miljoner kr. Även om han lämnar Sydkorea finns det redan ett Koreanskt inslag i Zenith St: Petersburg genom, Hyun Young-Min som blev den första Koreanen i Ryssland.

Dick Westin2006-05-29 17:59:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea