Lagbanner
Sydkorea-redaktionens VM-tips

Sydkorea-redaktionens VM-tips

Den sydkoreanska redaktionen ger sig in i lekten och gissar hur reslutaten i gruppspelet kommer att sluta.

Grupp A
Tyskland–Costa Rica 1
Polen–Ecuador X
Tyskland–Polen 1
Ecuador–Costa Rica X
Ecuador–Tyskland X
Costa Rica–Polen

Kommentar:
Tyskland tar sig vidare som etta i gruppen utan större problem med tanke på det svaga motståndet. Polen tar sig vidare som grupptvåa, men gör det inte utan problem. Ecuador och Costa Rica får slåss om att inte bli sist.


Grupp B
England–Paraguay 1
Trinidad/Tobago–Sverige 2
England–Trinidad/Tobago 1
Sverige–Paraguay 1
Sverige–England 2
Paraguay–Trinidad/Tobago

Kommentar:
England kommer att övertyga stort i gruppspelet och vinna samtliga matcher. Även Sverige kommer att ta sig vidare utan större problem och sista matchen mot England blir en avslagen tillställning där England till slut får vinna över Sverige. Paraguay blir en stor besvikelse och Trinidad kommer som väntat sist.


Grupp C
Argentina–Elfenbenskusten X
Serbien/Montenegro–Holland 2
Argentina–Serbien/Montenegro X
Holland–Elfenbenskusten 1
Holland–Argentina X
Elfenbenskusten–Serbien/Montenegro 1 

Kommentar: Varje match i den här gruppen kommer att handla om liv eller död och där Holland drar det längsta stråt. Elfenbenskusten kommer att bli skrälläget i årets VM och kommer tvåa i gruppen. Argentina kommer att floppa igen med tre oavgjorda matcher. Serbien kommer att spela en hyfsad fotboll men det räcker inte hela vägen.


Grupp D
Mexiko–Iran 1
Angola–Portugal 2
Mexiko–Angola 1
Portugal–Iran 1
Portugal–Mexiko X
Iran–Angola

Kommentar: Enligt mig den gruppen där skrällarna definitivt kommer att utebli. Portugal och Mexico kommer att dominera stort i denna grupp och sluta etta respektive tvåa. Iran kommer få svårt och får nöja sig med en tredje plats. Angola får vara nöjt om de lyckas göra mål.


Grupp E
Usa-Tjeckien 2
Italien-Ghana X
Tjeckien-Ghana 1
Italien-Usa X
Tjeckien-Italien X
Ghana-Usa

Kommentar:
Tjeckien kommer att bjuda på bländande fotboll och ta första platsen i gruppen. USA kommer att överraska och ta en andra plats. Italien kommer ha stora problem offensivt och det blir bara en tredje plats. Ghana kommer att kämpa frenetiskt men det blir ändå en jumboplats.


Grupp F
Australien-Japan 2
Brasilien-Kroatien 1
Japan-Kroatien X
Brasilien-Australien 1
Japan-Brasilien X
Kroatien-Australien

Kommentar:
Brasilien kommer precis som väntat att leka hem gruppen men i sista matchen när laget redan är klart för slutspel kommer laget att tappa poäng mot Japan. Japan kommer att imponera stort med snabba kontringar och ta en andra plats i gruppen. Kroatien kommer att få det svårt med målskyttet och sluta på en tredje plats. Australien kommer trots Hiddinks hjälp tyvärr inte riktigt kunna hota de andra lagen i gruppen.


Grupp G
Sydkorea-Togo 1
Frankrike-Schweiz X
Frankrike-Sydkorea 1
Togo-Schweiz 2
Togo-Frankrike 2
Schweiz-Sydkorea

Kommentar: Frankrike kommer åter att visa mästarklass och utmanövrera samtliga lag i gruppen. Schweiz kommer att knipa andraplatsen strax före Sydkorea tack vare en bättre defensiv. Sydkorea kommer inte lyckas hitta tillbaka till formen från VM 2002 utan får vara tillfreds med en tredje plats. Togo kommer inte att ha något att hämta i VM.


Grupp H
Spanien-Ukraina 2
Tunisien-Saudiarabien 1
Saudiarabien-Ukraina 2
Spanien-Tunisien 1
Saudiarabien-Spanien 2
Ukraina-Tunisien 1 

Kommentar: Ukraina kommer att skrälla och knipa förstaplatsen före Spanien tack vare ett effektivt målskytte. Spanien kommer att hålla en stabil nivå och enkelt klara en andra plats. Tunisien kommer att streta emot bra men det kommer inte att räcka till slutspel. Saudiarabien har absolut inget med slutstriden att göra.

Dick Westin & Johnny Portefaix2006-06-06 22:05:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea