Lagbanner
Sydkorea [Nyheter 29 Juni]
Cho Jae-Jin till Premier League efter VM?

Sydkorea [Nyheter 29 Juni]

Senaste nyheterna om vad som händer kring det Sydkoreanska landslaget.

Engelsk tidning tror på korean till Premier League

David Pleat på den engelska tidningen The Guardian har i en artikel plockat fram de sex talanger i VM som har största chans att få kontrakt i Premier League. En av dem sex är den 24-årige anfallaren Cho Jae-Jin som till vardags spelar i japanska Shimizu S-Pulse. Så här motiverar han sitt val av Cho.

”Spelare som har en kvalité av riktigt hög klass gör större nytta för laget än spelare som har flera medelmåttiga kvalitéer. Den här Koreanska center såg ut som en koloss i luften i mötet mot Schweiz, speciellt i andra halvlek. Hans energiska löpningar skapade hela tiden problem för det Schweiziska försvaret.”

”Första delen av matchen fick han inte tillräckligt med hjälp så att jag kunde se hans kvalitéer i luftspelet eftersom Philippe Senderos hade markerat honom,och lyckades bra med det tills hans skadade sig. Men i andra halvlek, när Sydkorea var tvungna att anfalla rakare, då var Jae-Jin förstklassig, i luften, aggressiv och ständigt medveten om var sina medspelare höll hus för att leverera passningar.”

” Shimizu S-Pulse, hans japanska lag, har en target spelare som man ska följa på nära håll. Han spelade som en traditionell Engelsk centerforward när lag använder sig av långa bollar som taktik. Jag såg likheter med Kevin Davies i Bolton och tidigare nickspecialister som Tommy Lawton, Nat Lofthouse, Tony Hateley och i nu tid, Alan Shearer.” 

Koreaner följer med Advocaat till Ryssland?

Enligt koreansk media är Advocaat intresserad av att ta med sig koreaner till sin nya klubb Zenith St: Petersburg. I första hand skulle han vilja ta med sig försvararen Kim Dong-Jin från FC Seoul och den defensive mittfältaren Lee Ho från Ulsan Hyundai. Både var tippade att få lite speltid i VM, men Advocaat såg något som vi andra inte gjorde och valde att ge dem en hel tid speltid och Dong-Jin gjorde en godkänd insats, medan Lee Ho gjorde en relativt svag insats på mittfältet.

Dick Westin2006-06-29 15:40:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea