Lagbanner
Sydkorea på Svenskafans

Sydkorea på Svenskafans

Efter ett och ett halvt års frånvaro är det återigen dags för Sydkoreansk fotboll på svenskafans. Liksom senast kommer ni att få läsa om allt som händer kring koreansk fotboll, både nationellt och internationellt.

Då var det äntligen dags för en världssektion här på svenskafans. Tack vare detta blir det en återkomst av sydkoreansk fotboll för alla er som saknat den efter VM 2006. Målet med denna sida är att plocka ut alla senaste nyheter och intressanta artiklar om koreansk fotboll och samla dem här på svenskafans.

När den "vanlige" fotbolls nörden reflekterar kring Sydkorea bär tankarna sannolikt iväg till succén VM 2002 i Japan/Sydkorea. Förhoppningarna var att Sydkorea skulle bygga vidare på den framgången, men så blev inte fallet. Det blev raka motsatsen. På grund av 4-5 tränarbyten på drygt 4 år har det stormat rejält kring koreansk fotboll den senaste tiden. Efter att kuvan pekat neråt under många år är förhoppningarna att det nu ska vända. Fortsätter ni att besöka sidan framöver kommer ni att kunna få en djupare inblick i koreansk fotboll.

Tittar man på spelarsidan i Europa finns det ca tiotalet koreanska spelare i de olika ligorna. De mest etablera och välkända är Park Ji-Sung (Manchester United), Lee Young-Pyo (Tottenham) och Seol Ki-Hyeon (Fulham). Dessa plus ytterligare spelare i de halvstora ligorna kommer ni att få läsa mer om och även få följa hur de presterar under säsongen.

Det kommer även att skrivas om de senaste ryktena kring spelarövergångar, vad som händer i inhemska ligan K-league och landslaget.


Dick Vestin2007-12-10 12:00:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea