Lagbanner
Koreaner till England?
Spelar Song i Premier League nästa år?

Koreaner till England?

Enligt koreansk media är tre spelare just nu aktuella för engelska klubbar. Dessa är ytterbacken Song Chong-Gug, mittfältaren Kim Do-Heon och anfallaren Cho Jae-Jin.

Fulham visar intresse för Song Chong-Gug

Enligt koreanska medier ska Fulham något oväntat vara intresserade av den tidigare Feyenoord spelaren Song Chong-Gug. Fulham ska ha hört sig för om den 28-årige högerbacken och framtiden får utvisa om det blir något mer konkret. Song var en av Koreas 3-4 bästa spelare under VM 2002 och gick därefter till Feyenoord där det blev 3 säsonger. Under större delen av tiden hade han en given plats i startelvan, men efter skilsmässa och andra problem valde han att återvända till Korea.

Kim provspelar med West Bromwich Albion

Efter en inbjudan om provspel har Kim nu avslutat sitt veckolånga provspel med WBA. Tränare Tony Mowbray har sagt att han nu tänker tala med representanter från Kim sida för att diskutera framtiden. Mowbray är ganska försiktig i sina kommentarer kring Kim, men säger att det är en boll- och passningsäker spelare han sett på träningarna. Kim ska nu i dagarna resa tillbaka till Korea för att förbereda sitt bröllop som äger rum inom kort. Att Kims koreanska klubb Seongnam tillät honom åka till England för provspel var en liten skräll, då koreanska klubbar vanligtvis brukar nobba liknande erbjudande från Europeiska klubbbar.

Premier League klubbar rycker i Cho Jae-Jin

Chos agent har i dagarna sagt att några klubbar från Premier League och andra Europeiska ligor tagit kontakt och visat intresse för den långe och kraftfulle anfallaren. Agenten vill däremot inte tala om vilka klubbare. Enligt koreansk media är klubbarna det handlar om Reading, Fulham och belgiska Anderlecht. Cho själv säger att han mer än gärna vill åka över till Europa och i första hand England, men att även Holland är intressant. Den gångna säsongen målade Cho en hel del och höll sig ständigt i toppen av J-leagues skytteliga.


Dick Vestin2007-12-13 22:24:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea