Lagbanner
Sydkorea [9 Januari]
Lee Chun-Soo fick ingen plats i den senaste landslagstruppen.

Sydkorea [9 Januari]

Rykten kring Lee Dong-Guk - 17 åring provspelar med Blackburn - Lee Chun-Soo utanför landslaget - Kim Do-Heon väntar på besked - Song tackar nej

Rykten kring Lee Dong-Guk

I koreansk media går det rykten om att Charlton och Watford skulle vara intresserade av att köpa Middlesbrough 27 årige anfallare, Lee Dong-Guk. Skulle så vara fallet innebär det att Pohang får 50% av övergångssumman vid en eventuell transfer. Lee Dong-Guks kontrakt med Boro går ut till sommaren.

17-åring provspelar med Blackburn

Yoon Bitgaram även kallad "Sydkoreas Zidane" har i dagarna åkt till England för att träna med Blackburn. Om det är med a-laget eller junior laget är oklart. Det var under förra årets U-17 VM som Bitgaram slog igenom, där han bla fick till ett riktigt fint frisparksmål. För tillfället spelar Bitgaram fotboll på High School nivå i Sydkorea!

Lee Chun-Soo utanför landslaget

Förra veckan presenterade den nye förbundskaptenen Huh den 50 manna trupp som är aktuell för landslagsspel i VM-kvalet mot Turkmenistan. Att Lee Chun-Soo inte kom med var en riktigt bomb, med tanke på att han spelar i Feyenoord och varit dominant i landslaget de senaste åren. En orsak kan vara att han har haft en turbulent höst med en del strul i Feyenoord.

Kim Do-Heon väntar på besked

Seongnams, Kim Do-Heon väntar ivrigt på besked ifrån West Bromwich om han ska få ett kontraktsförslag eller inte, vilket gjort att hans agent dagligen ringer till ledningen i WBA för att prata varmt om sin spelare. Dessutom ofta mitt i natten i England (Sydkorea är 8 timmar före tidsmässigt) vilket gjort WBA tränaren Tony Mowbray angelägen om att ge Kim ett besked så snart som möjligt.

Song tackar nej

I december fick Song Chong-Gug ett erbjudande att provspela med Fulham i Premier League. Efter en del funderande har Song valt att tacka nej och istället skriva på ett 3-års kontrakt med sin koreanska klubb Suwon Bluewings.

Dick Vestin & Johnny Portefaix2008-01-09 22:55:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea