Sydkoreans seger mot Ecuador
Lee Chung-Yong stod för ett av målen

Sydkorea spelade en träningsmatch hemma i Seoul mot Ecuador och det blev vinst med 2-0.

VM-uppladdningen har börjat för Sydkorea, först ut på schemat stod sydamerikanska Ecuador. Senast lagen möttes var för femton år sedan i Houston, Usa då vann Ecuador med 2-1.

Det var hemmalaget som var det spelförande laget men det dröjde fram till dryga halvtimmen innan första riktiga målchansen kom, en överlappande Oh Beom-Seok slog ett fint inlägg som Yeom Ki-Hun mötte med ett bra avslut som dock Ecuadors målvakt Marcelo Elizaga räddade med en fin parad. Bästa chansen fick Edison Preciado efter att han frispelades av Ulises de la Cruz men Seongnam målvakten Jung Sung Ryong gjorde avvärjde friläget tämligen enkelt.

Hemmalaget fortsatte att pressa på och i den 73:e minuten så kom utdelningen, den unge anfallaren Lee Seung-Ryul hemmahörandes i Seoul gav hemmalaget ledningen med ett distinkt vänsterskott och det var hans tredje mål i hans sjätte landskamp. 2-0 målet kom i den 83:e minuten och gjordes av Boltonanfallaren Lee Chung-Yong.

Nu väntar ett träningsläger i Österrike och två ytterligare träningsmatcher, först mot Vitryssland och den andra mot Europamästarna Spanien.

Ecuador saknade två av sina största stjärnor, Manchester Uniteds Antonio Valencia och Birminghams Christian Benitez, Korea saknade den skadade anfallaren Park Chu-Young.