Sydkorea besegrade Japan

Det var en hel asiatisk träningsmatch som spelades i Saitama.

Sydkorea fortsätter att sända positiva vibbar när det gäller deras spel och resultaten går deras vägar. I måndags så spelades en hel asiatiskt träningsmatch i den japanska staden Saitama.

Publiken han knappt bänka sig innan det första målet kom, och det var gästerna Sydkorea som gjorde det efter bara sex minuters spel. En misslyckad nick av japans Yasuhito Endo snappades upp av Park Ji-Sung cirka 30 meter ut i banan och han avancerade framåt, tog sig förbi två japanska försvarare och precis innan straffområdeslinjen så avlossade han ett vasst avslut intill Seigo Narazakis högra stolpe.

Japan hotade inte mycket men när man väl skapade något så var det CSKA Moskva proffset Keisuke Honda och förre Celtic stjärnan Shunsuke Nakamura som hotade det koreanskamålet.
Noterbart är att förbundskaptenen Huh Jung-Moo fortsätter att använda tjugofem årige Jung Sung-Ryong som sin första målvakt och inte veteranen Lee Woon-Jae.

I matchens sista minut så fick den unge Monaco spelaren Park Chu-Young bollen i straffområdet men fälldes av Seigo Narazaki och tog själv hand om straffen och han gjorde inget misstag och matchen slutade 0-2 till Sydkorea

Sydkorea, som kommer att göra sitt sjunde raka VM och styr nu kosan mot Innsbruck för att acklimatisera sig till Sydafrika och spela ytterligare två matcher först mot Vitryssland den 30 juni och sen Spanien den 3 juni.