Matchfakta: Sydkorea-Grekland 2-0
Park Ji-Sung sätter 2-0.

Sydkorea övertygade i matchen mot Grekland och kunde vinna med 2-0 efter mål av Lee Jung-Soo och Jisung. Grekerna var påtagligt svaga i sin offensiv och redan efter en match ser det tungt ut för Rehhagels grekiska manskap.

Det blev alltså en säker premiärvinst emot Grekland som fick se sin osmickrande mästerskapssvit förlängas. Grekland har inte vunnit en enda mästerskapsmatch sen överraskningssegern i EM 2004.

Grekerna fick en jättechans att ta ledningen då Vasilis
Torosidis vräkte sig fram på en hörna men skottet gick strax utanför, och det kändes som om grekerna var något hetare i öppningen av matchen. Men Sydkorea fick en drömöppning då man tog ledningen i den sjunde minuten, målet kom efter en frispark. Lee Young-Pyo utmanade Giourkas Seitaridis på grekernas högerkant och blev nerdragen och på den efterföljande frisparken så stötte mittbacken Lee Jung-Soo in 1-0 efter att tre grekiska försvarare missat bollen och Jung-Soo kunde enkelt ge Sydkorea ledningen.

Sydkorea kunde ganska enkelt kontrollera resten av den första halvleken där man skapade ett par halvchanser och kunde fått en straff då Lee Chung Yong blivit nerdragen i ett bra läge. Bästa läget för de blå kom efter ett inlägg där Jung Sung Ryong fick solen i ögonen och höll på att ställa den koreanska målvakten men han redde upp det hela till slut.

Inför den andra halvleken så gjorde Grekland sitt första byte då kaptenen Giorgios Karagounis något överraskande Christos "Patsa" Patsatzoglou byttes in, till ingen nytta dock. I den femtio andra minuten så kunde Park Ji-Sung göra matchens andra och sista mål då Loukas Vyntra drällde med bollen nära eget straffområde och Manchester United-stjärnan Park Ji-Sung snodde åt sig bollen och kunde till slut sätta bollen till höger om målvakten.

– Vi kunde och borde ha gjort fler mål, säger Sydkoreas förbundskapten Huh Jung-moo.

Koreanerna var det bättre laget matchen igenom och hade ett par vassa kontringar och man stod emot grekerna bra och jag ser verkligen fram emot nästa match som är på torsdag mot favoriterna Argentina.