2015-10-10 18:00

Azerbajdzjan - Italien
1 - 3

Matchfakta: Argentina 4-1 Sydkorea (2-1)

Favoriterna Argentina vann komfortabelt och Gonzalo Higuain blev förste spelare att göra hattrick i VM sedan 2002 då Pedro Pauleta gjorde tre mot Polen.

Det var ett aggressivt Argentina som hade kontroll på det mesta som skedde på planen.
Man fick precis som mot Nigeria ett tidigt ledningsmål, denna gång så kom målet efter dryga kvarten och det var efter en frispark som Park Chu-Young inte fick undan benet utan bollen styrdes via den unge anfallarens ben och in bakom Jung Sung–Ryong i Sydkoreas mål.

Argentina fortsatte att föra spelet och i den trettiotredje minuten så kom även 2-0, Carlos Tevez snodde åt sig bollen från en Sydkoreansförsvarare och ordnade sedmera en frispark som slogs snabbt och Maxi Rodriguez slog ett inlägg som Real Madrids skyttekung Gonzalo Higuain nickade in och matchen såg körd ut för Sydkoreas del men man skulle få en chans att komma in i matchen då Lee Chung-Yong snodde bollen av Martin Demichelis och kunde enkelt reducera på stopptid av den första halvleken. Ett mål som inte var helt olikt Park Ji-Sungs 2-0 mål mot Grekland.

I den andra halvleken så tog faktiskt Sydkorea över lite av spelet och hade ett par chanser att kvittera men Sergio Romero lyckades hålla alla anstormande koreaner borta, och precis när anstormningen var som bäst så kontrade Argentina in 3-1 och det var ridå för Sydkorea. Lionel Messi drog igång anfallet på vänsterkanten och avslutade själv men Jung Sung-Ryong räddade och returen gick i stolpen men bollen studsade ut till en helt fristående Gonzalo Higuain som enkelt kunde sätta foten till och matchen var avgjord.

Sista kvarten
så var det propaganda fotboll från Sydamerikanernas sida och sista målet kan vara VM:s snyggaste mål, iallafall hittills. Sergio Agüero kom loss till vänster i straffområdet efter en passning från Lionel  Messi och lättade en yttersida in till Higuain som satte bollen i nät med skallen och därmed så fullbordade han sitt hattrick.