Matchfakta: Uruguay-Sydkorea 2-1

Det som skulle bli ett kul VM-slutspel tog stopp redan i åttondelsfinalen, då Uruguay blev för svåra.

Sydkorea öppnade matchen på ett överraskande bra sätt och i matchens första målchans fick Park Chu-Young på frispark men bollen gick i stolpen och Fernando Muslera kunde andas ut, och istället så kunde Uruguay ta ledningen efter ett katastrofalt misstag, Diego Forlan gör bort sin back och slår ett hårt lågt inlägg som  Jung-Sung Ryong tappade ut och sen stod hela backlinjen och sov och Luis Suarez kunde enkelt placera in 1-0 till Sydamerikanerna.

Precis innan halvtid så vädjade Maxi Pereira förjäves efter en straff efter att hans avslut träffat armen på en Sydkoreansk back men domaren Wolfgang Stark viftade avvärjande.

I den andra halvleken så var det Sydkorea som dominerade matchen och Uruguay blev ordentligt tillbaka pressade men det skulle dröja till den sextioåttonde minuten innan Boltonproffset Lee Chung Yong kvitterade på nick efter en rejäl miss av den inbytte mittbacken Mauricio Victorino som missade en nickrensning och Fernando Muslera kunde inte reda ut det hela heller. Nu låg ett 1-2 mål i luften då Sydkorea fortsatte att pressa på men mitt i all press så slog Luis Suarez till igen. Målet kom efter en hörna som såg ut att bli misslyckad men Suarez snappade upp bollen till vänster om straffområdet, tog några steg in och kunde via den högra stolpen skjuta Uruguay till kvartsfinal.

Sydkorea hade ett par halvchanser att kvittera och närmast kom man när det åter blev en miss i försvaret men Diego Lugano kunde rensa på mållinjen och i den nittiotredje minuten så blåste Wolfgang Stark av matchen och det var godnatt för Sydkorea.