Lagbanner
Hong Myung-Bo avgår som Sydkoreas förbundskapten

Hong Myung-Bo avgår som Sydkoreas förbundskapten

Det var med stor besvikelse som det koreanska folket följde lagets framfart i VM. Besvikelse framgick tydligt när laget återvände hem efter VM äventyret. Laget möttes av banderoller med texter som "Koreansk fotboll är död" och fick även utstå godiskastande fans.

Det är en något oväntad nyhet att Hong Myung-Bo väljer att avgå som förbundskapten. Så sent som förra veckan kom ett uttalande från Huh Jung-Moo( Vice president vid Sydkoreas fotbollsförbund) om att man diskuterat Hongs framtid och inte "accepterat" hans begäran om att avgå. Detta med hänsyn till att Asian Cup ska avgöras i januari 2015 . Nu tar alltså historien en ny vänding när hans avgång officiellt bekräftas.

Hong tillträde sin post i juni 2013 och fick alltså mindre än ett år på sig i sina förberedelser till VM. Dessförinnan var han huvudansvarig för Sydkoreas  u-23 landslaget som tog brons i London OS 2012.

Sedan VM succén 2002 med Guus Hiddink som coach, har Sydkorea nu haft 10 olika förbundskaptener på 12 år. Den som suttit längst på sin post är Huh Jung-Moo som hann med ca två och ett halvt år(2007-2010). Av de 10 förbundskaptenerna har sex varit sydkoreaner, tre holländare och en portugis.
 
Ersättare är ännu oklar.

Vid en presskonferens i  Seoul sa Hong följande:

"När vi lämnade för VM, sa jag att vi skulle ge hopp till människor, men vi gav dem besvikelse."

"Mycket har hänt under det senaste året, och jag har gjort en del misstag. Jag gjorde beslut som jag kände var de rätta för stunden, men som resultaten visar, har jag tyvärr misslyckats. Jag skulle vilja be om ursäkt till fansen för att jag svikit dem."

"Efter att ha återvänt hem, reflekterande jag ordentligt över min förmåga som coach och beslutade att jag fortfarande hade för många brister. Jag ansåg inte att jag var tillräckligt bra tränare för att ta landet genom Asia Cup"

Dick Vestindvy.vestin@gmail.com 2014-07-10 22:08:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea