Lagbanner
Stora Valla, 2020-07-07 19:00

Degerfors - Umeå FC

Inför: Sydkorea - Algeriet

Inför: Sydkorea - Algeriet

Det krävs seger mot Algeriet för att Sydkorea ska ha en bra chans på åttondelsfinal inför sista gruppspelsmatchen.

Det är med stora förhoppningar som Sydkorea tar sig an Algeriet. Bitvis såg det väldigt bra ut senast mot Ryssland.

Tittar vi på vad spelbolagen tror är det knapp fördel Sydkorea, och tittar vi på vad utländska journalister tippar är 0-0 och 1-1 de mest gångbara tipsen.

Sydkorea anfaller helst genom kontringar och med ett väldigt rakt anfallsspel, detta lämpar sig mer mot bollförande lag som ligger högt i plan, och frågan är då hur Algeriet kommer bete sig mot Sydkorea. Efter att tittat på Belgien-Algeriet så får jag utgå från att Algeriet kommer spela ett låg försvarsspel med försiktigt press och då finns det stor risk att det blir en tillknäppt match, eftersom Sydkorea spelar ett liknande försvarsspel.

Precis som det poängterades inför Rysslands matchen ska medparten av anfallen gå via kantspelarna Son HM och Lee CY som har kapacitet att göra sin gubbe och bryta in mot mål för avslut eller inspel.

Om Park CY startar så går det att variera med långbollar eftersom han är en riktigt vass huvudspelare och blir ett bra sätt att ta sig förbi en kompakt Algerisk defensiv.

Ska vi spekulera i startelvan är gissningen att den ser ut som mot Ryssland i premiären. Det finns frågetecken hurvida mittbacken Hong JE som utgick med skada senast hunnit återhämta sig. Sen svarade anfallaren Park CY för en osynligt senast och sägs inte vara redo för 90 min, så det är möjligt att Lee KH kommer få starta.

Håll koll på: Son HM – Pigg med flera avslut senast, dock dåligt sikte, har nu förhopningsvis ställt in siktet.

Tips: Sydkorea vinner med 2-1
 
TV-tider:  Södag 22 juni – TV4 - 20:00
Avspark: 21:00
Arena: Estadio Beira-RioPorto, Alegre
Domare: Wilmar Roldan, Colombia
 

Dick Vestindvy.vestin@gmail.com 2014-06-21 22:05:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea