Lagbanner
Visma Arena, 2020-07-08 19:00

Öster - Örgryte
2 - 0

Ryssland - Sydkorea 1-1

Ryssland - Sydkorea 1-1

Det var ett väldigt försiktigt Sydkorea som klev ut i första halvlek, målsättningen var att hålla tätt bakåt. Sakta arbetade de sig in i matchen och med 20 min kvar såg det ut att kunna bli seger. Dock får Ryssland in en kvittering och tar över initiativet. I slutskedet är koreanerna riktigt trötta och klarar en poäng med hjärtat i halsgropen.

Frågetecknen var många hos Korea inför matchen, den dåliga formkurvan i träningsmatcherna före VM gav små hopp om att kunna ta poäng av ett formstarkt Ryssland.

Första halvlek började väldigt avvaktande från båda lagen, Korea sjunker ner lågt med sin backlinje för att inte släppa till några målchanser tidigt. Piggast under första halvlek var Son och Koo som både var inblandade in det mesta av koreas offensiv. Speciellt Son var riktigt på spelhumör och skapade sig själv två bra skottlägen, dessvärre går skotten högt över.

Det står även tidigt klart att Ki är riktigt skärpt för dagen och vårdar boll mycket säkert och hittar fram med bra framspelningar. Park CY blir väldigt ensam på topp och får mest ägna sig åt att skarva och plocka ner långbollar från backlinjen.

Andra halvlek börjar mer händelserikt och tidigt blir Park CY utbytt till förmån för Lee KH. En något märkligt beslut då Lee visserligen är löpstark, men har inte alls samma kvalitéer i luftrummet eller i bollhållandet. Efter ca 10 minuter på plan är det dock Lee KH som testar ett skott från distans som normalt sett är plockpotatis för vilken målvakt som helst. Dock lyckas Akinfejev fumla in bollen i eget mål och 1-0 Korea i 68 min.

Strax efter målet blir mittbacken Hong utbytt efter blivit utburen på bår, ett stort avbräck då han dittills varit Koreas bästa försvarare. Sakta börjar Ryssland ta över matchen och i 74 min lyckas Kerzhakov trycka in en retur efter en tilltrasslad situation. Slutskedet av matchen blir det nästan bara Ryssland, koreanerna ser helt färdiga ut och ett ryskt segermål är inte alls långt borta.

Analys

Det står klart tidigt i matchen att koreanerna fått direktiv att vara återhållsamma i offensiven och inte förivra sig. Korea riktar in sig på att spela lågt försvarsspel för att locka upp ryssarna för att snabbt kunna ställa om och kontra. Dock är ryssarna inte speciellt anfallsglada utan har alltid många spelare bakom bollen för att inte gå bort sig när man tappar boll.  Vad matchen lider och spelarna blir tröttare luckras detta upp och spelet öppnar upp sig mer och mer.

Underhållningsvärdet ur ett objektivt perspektiv är inte mycket att hurra för, mestadels ett lågt tempo med väldigt samlade försvar och få klara målchanser.

På målvaktssidan ger Jung ett fortsatt osäkert intryck och känns osäker på skott såväl som i luftrummet. I de två återstående matcherna kommer säkerligen ett misstag komma från hans sida.

Försvaret gör det bra matchen igenom. Bra i markeringsspelet och följsamma i straffområdet. Hong är den som gör det bäst och hans skada oroar då han är ledargestalten i försvaret. Möjligtvis kan ytterbackarna våga sig på mer offensiva utflykter och få till mer inlägg.

På mittfältet tog Ki SY det stora ansvaret han förväntades göra. Noggrann i passningsspelet och hårt arbetande i defensiven. Även Han KY gjorde ett gediget arbete även om han inte är lika framträdande som KI SY. Yttrarna Son HM och Lee CY gjorde det bra båda två, Son HM främst i första halvlek och Lee CY gjorde det bäst i andra. Även Koo började matchen starkt, men mattades av allt eftersom.

I anfallet fick Park CY ingen lätt uppgift, han hade en riktigt fin löpning i första halvlek med kom fel i steget. I huvudspelet är han fortfarande riktigt vass och vinner nästan alla nickdueller.

Sydkoreas bästa spelare
1 - Ki SY
2 - Hong JH
3 - Son HM
 
Ryssland – Sydkorea 1-1 (0-0)
0-1 (68’) Lee Keun Ho
1-1 (74’) Aleksandr Kerzhakov

Domare: Nestor Pitana (Argentina)
Gula kort: 1-3
Skott på mål: 5-6
Bollinnehav (%): 46-54
 
 

Dick Vestindvy.vestin@gmail.com 2014-06-19 00:42:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea