Lagbanner
Danmark vann i Aalborg
Kjaer skadad i genrepet mot Senegal

Danmark vann i Aalborg

Danmark vann ”avresematchen” i Aalborg, en vinst som dessvärre kan visa sig bli mycket kostsam...

Danmark – Senegal 2-0 (Poulsen 27, Enevoldsen 90)

Danmarks startelva: (4-3-3) 

Kim Christensen - William Kvist, Simon Kjaer, Daniel Agger, Simon Poulsen - Jakob Poulsen, Christian Poulsen, Mikkel Beckmann - Dennis Rommedahl, Jon Dahl Tomasson och Thomas Kahlenberg 

Byttes in

Christiansen, Mtiliga, Martin Jörgensen, Thomas Enevoldsen, Michael Krohn-Dehli, Christian Eriksen 

**
Dansk seger i genrepet på hemmaplan, Matchen var en typisk träningsmatch, med mängder av byten och avvaktande spel.Danskarna var bättre och ägde betydligt mer boll än afrikanerna, vi bjöds på en del fina uppspel men tyvärr lite sämre avslut från de rödvita. 

Med matchen i färskt minne ska förbundskapten Morten Olsen plocka bort fyra man, och vilka det blir får vi veta i morgon. 

I målet såg Christiansen något vassare ut, å andra sidan hade hans kollega Christensen inte så mycket att göra i första halvlek.Bland försvarspelarna borde det vara fördel Mtiliga, men här fick Danmark nya problem att hantera.Givne mittbacken, Palermos Simon Kjaer bars ut på bår med en befarad knäskada med tio minuter kvar.

Hur illa det är vet vi också i morgon. 

Blandade känslor alltså, seger och en del positiva inhopp.18 årige Christian Eriksen var en frisk fläkt, och han kan få ett boarding-pass i morgon.
Men, det mesta handlar alltså om Kjaer’s skada.VM-slutspelet är tänkt att bli hans språngbräda ut bland topplagen i Europa.Nu kan det bli en sommar på kryckor istället.

Hårt.


Thomas Bronner2010-05-27 22:56:00
Author

Fler artiklar om Danmark