Lagbanner
Spelarkommentarer om upptakten

Spelarkommentarer om upptakten

Danmarks inför-matcher har ju inte direkt skrämt motståndarna, varken resultat eller spelmässigt. Hur står det egentligen till, hur är läget i laget?

Nicklas Bendtner

”Det spelar ingen roll. Resultaten är inte något vi har i våra tankar, eftersom det var lönlöst att ge allt. Vänskapsmatcher ger inga poäng. Vi måste satsa på nio VM-poäng, det är det som räknas. All fokus ligger på Hollandsmatchen, vad som händer innan dess saknar betydelse. Visst kan jag förstå att fansen är lite besvikna, vi har inte spelat optimalt i de senaste matcherna. Samtidigt måste man ha lite överseende, vi bytte ju 6-7 man i varje match” 

Christian Poulsen: 

”Vi måste självklart ge vårt bästa i alla tre VM-matcher för att ha en chans, och träningsmatcherna har inte ändrat förutsättningarna. Jag är övertygad om att vi kan höja nivån. Vi skulle ha vunnit matcherna, och är irriterade över att vi inte kunde skapa mer framåt, det jobbar vi hårt med nu” 

Thomas Kahlenberg: 

”Jag kan förstå om folk där hemma inte är imponerade. Spelet har inte flutit så bra i de två senaste förlusterna. Men huvudsaken är att vi själva vet vad vi kan. Det är också uppmuntrande att vi har blivit vana vid VM bollen och att spela på hög höjd. Jag är övertygad om att det är ett helt annat scenario när det verkligen gäller” 



Det låter ju bra, kanske kan man vända frustrationen till något positivt när det väl gäller.
På skadefronten är det ljusare. Bendtner, Kjaer och Sörensen tränar ”normalt”, men trion får fortfarande lite mer tid för återhämtning mellan passen.

Under gårdagens träning låg all fokus på målskyttet, enligt Ekstrabladet gick det sådär, danskarnas vapen verkar snarare vara den defensiva delen. En del som inte heller imponerat under VM upptakten…

Jag är ändå optimist, och nog kan de ta sig vidare. Träningsmatcher med mängder av byten och förändringar är inte mycket till värdemätare, men visst. Det ser tunt ut framåt.

Inför premiärmatchen ska ett antal frågetecken rätas ut.

Vem får ansvaret på vänsterbacken?

Vågar Olsen peta Jon Dahl på topp?

Går Sörensen direkt in i startelvan?

Snart vet vi. Nu är inte Danmark ensamma om oklarheter, så gott som alla lag har jobb kvar att göra innan avspark. Men det är nära nu, snart vet vi.

Dejligt!






Thomas Bronner2010-06-08 10:28:00
Author

Fler artiklar om Danmark