Lagbanner
2015-10-08 20:45

Albanien - Serbien

Inför Holland - Danmark

Äntligen dags för avspark i grupp E. Danmarks klena resultat i träningsmatcherna är historia, och nu blickar Olsen & Co framåt.

Morten Olsen hävdar att inget är omöjligt när Danmark går in i VM mot Holland i Johannesburg i morgon. Danskarna är ivriga att komma igång, man vill glömma träningsförlusterna, och alla vill igång. 

“jag har nog aldrig varit med om så lång förberedelse inför en turnering” säger Olsen.
”det har varit bra, men nu är förberedelserna över, och det är gott. Spelarna vill in i hetluften, vi är redo och vi är stolta att representera vårt land i VM” 

Båda lagen är naturligtvis mycket medvetna om att en vinst är värd sin vikt i guld värd inför omgång två. Holländarna är favoriter till att vinna gruppen, Danmark antas få kämpa om andra platsen med Japan och Kamerun 

Olsen om 

Matchen: 

”Oavgjort vore ett bra resultat för oss, för visst är Holland favoriter i morgondagens match, De har spelare från lag i den absoluta toppen i Europa” 

Skadade spelare: 

“alla lag måste vara förberedda, och alla har sina problem att brottas med, det gäller att hushålla med det som är tillgängligt” 

**

Olsen hävdar att Nicklas Bendtner inte spelar, och att även Jon Dahl Tomasson och Daniel Jensen är tveksamma till start på grund av skador. I morgon förmiddag ska beslut om Kjaer’s medverkan tas. Stoke-keepern Sörensen är dock redo för start. Alltid något… 

Truppen bestäms med andra ord i sista stund. 

 
Inte imponerad

Ja, det verkar alltså som om jag får fel beträffande Bendter. Nu spekulerar vissa att han missar hela turneringen, medan andra är övertygade om att det handlar om dimridåer.
I morgon får vi svaret. Holland ser vassa ut, de har imponerat i kval och träningsmatcher. Historiskt sett så är poängfördelningen jämn mellan länderna, och jag säger som Olsen.
Oavgjort vore bra. Som dansk-supporter har man inte direkt imponerats hittills, men nu är det allvar, och varför inte börja leverera när det gäller.

 Tjugo kronor på 2-2 ?


Thomas Bronner2010-06-14 00:32:00
Author

Fler artiklar om Danmark