Albanien - Serbien
0 - 2

Danmark förlorade öppningsmatchen
Olsen har en del att fundera på i veckan.

Danmark förlorade sin första match i gruppspelet med 2-0 mot Holland. Detta efter ett självmål av Simon Poulsen och ett av Dirk Kuyt. Danskarna får godkänt för försvarsinsatsen av anfallsspelet finns det betydligt mer att önska.

Kuyt - Van Persie - Van Der Vart

Danmark kom till spel med tveksamma träningsmatcher inför VM. Dock kom Simon Kjear och Nicklas Bendtner som har varit tveksamma inför matchen. Bendtner testades så sent som på morgonen på matchdagen.

Matchen startade med att lagen kände på varandra. Danmark såg till att ligga rätt i sina positioner för att inte släppa till något. Holland hade bollen mest i första halvlek men skapade inte mycket. Närmast var Van Der Vart i den 21 minuten med ett skott över. Danmark hade två skott från Enevoldsen som dock var ofarliga.

Den trygga danska defensiva starten gjorde att man kom bra in i matchen. Man flyttade fram sina positioner ju längre halvleken led. I den 27 minuten var det nära. Dennis Rommedahl får en utsökt långpass av Agger. Rommedahl slår in bollen och Bendtner nickar bollen strax utanför. Även Kahlenberg var framme och avslutade efter fint förspel av Bendtner.

Efter första 45 så var danskarna definitivt med i matchen. Morten Olsen hade gjort sin hemläxa på Holland som inte kom loss från den täta markeringen. Inte alls den farten i Holland som man är van vid. På slutet av halvleken skapades det flera chanser också av de vita och röda.

Men bara 30 sekunder in i andra halvlek så kommer Holland fram på högerkanten genom Van Persie. Holländaren slår in bollen och den går över Kjear och Agger till Simon Poulsen som nickar i ryggen på Agger. Bollen tar i stolpen och går in i mål bakom Sörensen. En kalldusch om något.

Sörensen gör en fin räddning i den 58 minuten. Han sträcker ut sin fulla längd på en volleyskott från Van Der Vart.

Om försvarsspelet fungerade bra så var det värre med anfallsspelet. Trots tre byten av Olsen så hände det inte mycket framåt. I 56 minuten gav Enevoldsen plats för Jesper Grönkjear. Fem minuter senare gick Bendtner ut och Mikkel Beckmann kom in. Bendtner fick sina ljumskar omplåstrade efter bytet. Fortsatt ovisst om han kan vara med mer i VM.

I den 73 minuten kom VM:s yngste spelare in i form av Christian Eriksen. Ut gick Thomas Kahlenberg. Istället för en slutforcering och kvittering av danskarna punkteras matchen i matchminut 85. Sneijder frispelar inbytte Afellay som får bollen i stolpen via utrusande Sörensen. Aggers lagkamrat Dirk Kuyt är påpassligt där och stöter bollen i mål. Slaget var förlorat. Några minuter efter är det när igen men Simon Poulsen räddar på mållinjen.

Sammanfattningsvis så fungerade försvarsspelet men Morten Olsen har en hel del att fundera över. Danmark har väldigt svårt att skapa chanser i andra halvlek och Holland vinner rättvist utan att imponera. Bara att ta nya tag inför matchen mot Kamerun på lördag.

Bäste Dansk: Daniel Agger