Det klarnar i Grupp E
Danmark tog chansen

Danmark tog chansen och skickade Kamerun ur VM efter 2-1 I Pretoria.

Det blev en trivsam tillställning, med böljande spel och målchanser åt båda håll.

Öppningsmålet kom redan efter tio minuter då Kamerun utnyttjade en dansk försvarsmiss, och Inters Samuel Etoo satte 1-0 bakom en chanslös Sörensen.
Kamerun hade sedan ett grepp om matchen, och borde kanske ha gjort ytterligare ett mål på någon av de chanser som skapades.

Men Danmark redde ut anstormningarna, och arbetade sig in i matchen. Inställningen hos Morten Olsen’s manskap var avsevärt förbättrad jämfört med öppningsmatchen mot Holland.

Kvitteringen kom, och som den kom. Simon Kjaer slog en djupledsboll från egen planhalva som Rommedahl snyggt skickade in i offensivt straffområde där Bendtner kunde stöta in 1-1 efter en dryg halvtimme.Snyggt!

Den sista kvarten på första halvlek bjöd sedan på halsbrytande manövrar åt båda hållen, och målchanserna avlöste varandra.

I andra startade Kamerun åter bra, man radade upp målchanser men hade inte tillräcklig skärpa i avsluten. Med en timma spelad kom nästa mål. Efter att Sörensen räddat en chans från Webo vände Danmark spelet. Återigen på högersidan, där Rommedahl enkelt gjorde bort sin gubbe och placerade bollen iskallt i målvaktens bortre hörn. Ännu ett snyggt danskt mål, och skönt för den kritiserade Ajax-spelaren att tysta tvivlarna.

Efter målet verkade Kamerun tappa all taktiskt tänkande, de skapade chans på chans utan att nå ända fram. Danskarna bevakade ledningen effektivt, och det danska försvararbetet blev bättre ju längre matchen led.

Thomas Sörensen gjorde matchens räddning i den 78:e minuten när Real Betis-spelaren Emana kom igenom med en ypperlig kvitteringschans. Och trots ett flertal chanser och tre övertidsminuter lyckades in te Kamerun få in bollen, och de är alltså borta från avancemang.

Danmark får nu göra upp med Japan om en biljett till åttondelen.
Lagen möts i Rustenburg på torsdag.

**
Plus+

Dennis Rommedahl. Kantspelaren gjorde livet surt för Kameruns vänsterback Benoit Assou-Ekotto, och var högst delaktig i Danmarks båda mål.

Hela kvitterings-sekvensen, crossen från Kjaer var mästerlig.